View Single Post
Staro 30.08.2015., 12:23   #1
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
LCD TV - problem s pozadinskim osvjetljenjem

Bok svima, imam "stari" LG LCD 37LF65 koji ima problema s paljenjem.

Nekih godinu i pol nakon kupnje (2008-2010) je bila slična situacija, odnijeli smo ga u ovlašteni servis i tamo su pod garancijom nešto zamijenili i sve je radilo OK do proljeća od kad se stvar malo po malo pogoršava.

TV se upali (zelena lampica), ali se ne upali pozadinsko osvjetljenje panela, nego samo panel i zvuk (može se vidjeti kod stranog osvjetljenja pod pravim kutom da slike ima). Može se normalno mijenjati programe, pojačavati zvuk...ali slike nema.

Kod paljenja se vidi da pozadinska lampa na sekundu "blicne" i izgasi se. Stvar je u tome da se TV nekad i upali...u početku je trebalo 2-3 paljenja gašenja iz standbyja da bi dobili sliku, a sad treba i 10-ak . Neko je univerzalno rješenje da ga se ostavi 10-15 minuta da radi bez slike i onda ugasi i nakon 2-3 puta će se upaliti osvjetljenje i onda radi koliko god treba.

Išao sam gledati kondenzatore na ploči napajanja i samo jedan izgleda sumnjivo.
Što vi mislite, jel bi problem mogao biti takav neki banalan ili je moguće da je kvar u samom pozadinskom osvjetljenju što bi značilo vjerojatno neisplativ popravak?

Hvala

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4

Ne kužim zašto neki kondići imaju oznake s markerom po njima, a drugi ne. Možda su ovi s markerom mijenjani na servisu :S.
FitzTN je offline   Reply With Quote