Citiraj:
Autor Romul
No USB ports! 
Taj mi je najjaci definitivno
Daleko od toga da je 970 savrsen proizvod. No svejedno parira 390...to vise govori o 390 nego o 970
Sto se tice cijena tu je steta da nije opstao treci igrac, obicno treci igrac unosi pravu korekciju cijena. Steta da svojevremeno nije VIA isplivala...
I jos jedna stvar koju sam primjetio. Ako se sjecate radeonke 4870 su dosle kao prava revolucija. Top performanse za 220 EUR cca ako se dobro sjecam Pa i Nvidia sa 260 je bila malo skuplja mozda 250.
Danas nazalost za te novce se kupuju jedva mid range...
Ali ocito je gaming industrija jaka industrija i ljudi su spremni placati Titane i ostale gaming kartice po cjeni koje su nekad bile nezamislive.
|
malo vise su bile... ak se dobro sjecam, preko 1750 kn su bile, a 4850 su bile oko 1150. frend ubo ovu prvu, ja ovu drugu
i sad sam opet ubo r7 260x za slicne novce i jos nisam naisao na igru s kojom bi imao problema sa "best buy" grafama. ovo ostalo je sve trazenje dlake u jajetu
Citiraj:
Autor dh41400
U starim danima bih sve ovo navedeno zanemarivao, isključivo se vodeći što boljim performansama čipova (onih 5-10% prevage) i pokušao se usredotočiti na što efikasnije odvođenje topline takvog brzog i vrućeg HW-a ... a onda sam u nekoliko zadnjih godina shvatio da mi sve to nije potrebno u životu i da mi je u stvari puno veći gušt imati nešto u kanti što se ne primjećuje, kako glasnoćom hladnjaka tako i zagrijavanjem prostora.
U posljednje vrijeme me pomalo smeta ubrzavanje ventova na hardveraju tijekom najobičnijeg gledanja filmova.
Malo potražim na webu i pronađem ovu tablicu sa TechPowerUp-a
Zanimljivo je, koliko su u stvari neki čipovi gladni struje prilikom jedne jednostavne zadaće poput reproduciranja Blu-ray materijala. Prilikom igranja je vjerojatno nešto manji nesrazmjer, ali je i dalje osjetna razlika.
Doduše trenutno gledam iz perspektive moćnijih grafi kao što su GTX980 (i Titanijum verzija iste), te mi je u biti neshvatljivo da je tolika razlika u potrošnji (u odnosu na crveni tabor).
Btw taman sam danas naletio u jednom IT shopu na jednu 390X sa solidnom cijenom ... i onda mi se u podsvijesti pojavi ona tablica sa potrošnjom prilikom light loada ... odmah mi je pogled poletio prema nekom drugom hardveru.
|
potpis
Citiraj:
Autor gil
Slažem se, zato više doma ni ne palim PC već sve odradim na tabletu koji skoro ništa ne troši a ni ne grije sobu, jedino zimi uključim PC da zagrije kuću i to isključivo AMD konfiguraciju.
|
znaci vristim
Citiraj:
Autor T}{OR
I da se ne radi o kompu sa jakim hardwareom, računalo, a pogotovo stariji monitori koji su se isto grijali (pa i prvi LCD) itekako utječu na temperaturu sobe. Pitaj bilo koga tko radi u uredu gdje je nekoliko računala a nema klime. Da ne govorim o učionicama.
@syss: Bojim se da je svo troje.
|
i ne samo to, mogo te caca provjerit dal si se igrao na kompu tako sto bi samo probao jel monitor vruc