View Single Post
Staro 28.08.2015., 21:20   #39
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
U starim danima bih sve ovo navedeno zanemarivao, isključivo se vodeći što boljim performansama čipova (onih 5-10% prevage) i pokušao se usredotočiti na što efikasnije odvođenje topline takvog brzog i vrućeg HW-a ... a onda sam u nekoliko zadnjih godina shvatio da mi sve to nije potrebno u životu i da mi je u stvari puno veći gušt imati nešto u kanti što se ne primjećuje, kako glasnoćom hladnjaka tako i zagrijavanjem prostora.

U posljednje vrijeme me pomalo smeta ubrzavanje ventova na hardveraju tijekom najobičnijeg gledanja filmova.

Malo potražim na webu i pronađem ovu tablicu sa TechPowerUp-a

Zanimljivo je, koliko su u stvari neki čipovi gladni struje prilikom jedne jednostavne zadaće poput reproduciranja Blu-ray materijala. Prilikom igranja je vjerojatno nešto manji nesrazmjer, ali je i dalje osjetna razlika.

Doduše trenutno gledam iz perspektive moćnijih grafi kao što su GTX980 (i Titanijum verzija iste), te mi je u biti neshvatljivo da je tolika razlika u potrošnji (u odnosu na crveni tabor).

Btw taman sam danas naletio u jednom IT shopu na jednu 390X sa solidnom cijenom ... i onda mi se u podsvijesti pojavi ona tablica sa potrošnjom prilikom light loada ... odmah mi je pogled poletio prema nekom drugom hardveru.
Slažem se, zato više doma ni ne palim PC već sve odradim na tabletu koji skoro ništa ne troši a ni ne grije sobu, jedino zimi uključim PC da zagrije kuću i to isključivo AMD konfiguraciju.
gil je offline   Reply With Quote