View Single Post
Staro 28.08.2015., 20:12   #36
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Pregledavsi nekoliko testova na renomiranim stranicama dosao sam do podatka da 390 trosi i do 50% vise energije za obavljanje istog zadatka (npr igranje video igre) To je za mene po profesiji ing. masivno i apsolutno nemoguce zanemariti.
Shvacam da nekom to mozda nije bitno ali ako se sve vrti oko dizajniranja strojeva i naprava sa sto vecom efikasnoscu i sto manjim gubicima onda ovo nemoze proci ne zapazeno.

Da zavrsim, gledajuci dva produkta koji su po cjeni i po performansama jednaki a jedan radi sa 50 % vecom efikasnoscu odnosno isto toliko manje gubitaka pri radu, onda ja svoje novce dajem tamo i poticem taj smjer razvoja a ne bacanju novca na dodatnih 4 Gb memorije koje gotovo 100 % necu iskoristiti.
Potpis.

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Ma te price o grijanju i potrosnji me tjeraju na wc, onaj ko kupuje grafu od 3000kn sigurno ima i respektabilno napajanje i kuciste sa dostatnim airflowom.
Max pojednostavljeno: veća potrošnja i veće grijanje = više topline koju negdje treba odvesti. Bolje ventilirano kućište će ju izbacit u sobu (i ovisno o sobi povisit njenu temperaturu). Neće radi toga nestat ili se smanjit.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote