View Single Post
Staro 20.08.2015., 11:33   #17357
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Pa nemaju svi baš zvučni i vizualni setup doma koji bi to mogao dočarati kao kino
A to...
Mislio sam da nešto nije tehnički u redu s ripovima.

Što se tiče dočaravanja /doživljaja ...

Sjedim s kinoperaterom i čovjek priča što se desilo njegovom kolegi.
Nestane slike u svim dvoranama. Neki pad napona. Sve palo. Ljudi nervozni.
Prvo ga pitam: 'kako'...jer , zar nebi trebalo iči preko nekakvih boljih UPS sistema. Ovaj mi se smije u facu i govori "da trebalo bi".
Ja pitam kako su ovo mogi sebi dopustiti... čovjek govori da nije uopče važno. Dok se god ne čuje vani HR što se desilo upravi nije važno hoče li netko pisat po fejsbuku išta negativno. Uz to , čovjeka je bio strah da mu netko ne dođe zaljepit šaku u glavu jer nebi bilo ništa! Radi samo taj u smjeni. Na nekoliko dvorana !
Ja govorim da su stranci ipak mogli to bolje izvesti. On me pita koji sad stranci. Kad se šaltalo na digitaliju , to riješili naši u jednoj večoj turneji po kinima. Ja pitam svako koliko rade održavanje a čovjek mi govori "koje odžavanje" ...ekipa koja je to radila je nakon posla dobila otkaz a odžavanje radi on. Naravno , firma ga nije poslala na "školovanje" več je dobio broj telefona na projektoru. A kad dobije crveno upozorenje da nešto ne šljaka kako treba , s druge strane slušalice glavno pitanje bude "jel radi...ako radi nediraj dok radi" .

Uglavnom , dok je onaj riješio zadnju dvoranu , prošlo 40minuta.
Čisto mi je žao tih ljudi koji su 40 minuta gledalu u prazno.

Ima još hrpica toga što bih mogao napiati ali sažeto
...kina mene neče vidjeti tako lako i čisto me zaboli što DCI-P3 ima više boja nego rec.709 na BluRejevima i ripovima.

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Ne pada mi napamet gledati filmove popod Mad Maxa 3 bez barem DTS HD-MA zvuka i naravno 1080p rezolucije.
A di ja atmos? Nema atmosa? Ma grozno.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Gledao ga u kinu, došao do sličnog zaključka kao i neki ovdje...to je definitivnio film za veliko platno.Zatim ga gledao doma (na platnu u 1080p kako kažeš) sa DTS-HD-MA ....

i gdje ti je draže?
Misliš da bi bilo drugačije da si ga prvo pogledao doma?

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Mene Imax više nikad neće vidjeti jer preglasno puštaju filmove zbog čega se izgubi potrebni dinamički raspon. Tam je samo udri i ko te je..b..e
Joj što mrzim preglasno. :-/

Što se tiče SW , jel još ikome cijeli serijal bezveze?
Ne mogu reči da nije zanimljivo ali ne kužim fanatičnost od strane ljudi...
A doslovno isto mogu reči i za Kuma...

Čitajuči pa netu , rekao bi čovjek da je to nekima ko religija

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 20.08.2015. u 11:54. Razlog: slova
Imagine je offline   Reply With Quote