Citiraj:
Autor silver_tip
Vidim ja sta tebe muci medjutim spliter nece tu pomoci jer se tebi vjerojatno desava sljedece.
U udarnom terminu margina ti vjerojatno ode na 6 ili nize i onda umjesto sinhronizacije router se resetira jer koliko vidim iz svih tih ss-ova margina ti plese max do 7 nesto...
|
Eto, probao sam to, spustio upload na 2.500, margina nije padala ispod 7.3, sve je bilo stabilno dva dana, nikakvih reseta/pucanja (osim što vidim da DL padne povremeno na 6.4 u naletima od pola sekunde, ali nema ni ES-ova ni SES-ova).
Ali zato su mi večeras, ničim izazvani, resetirali modem i vratili limit downloada na 23.500, dok ono što su su možda trebali, spustiti UPLOAD na 2500, nisu dirali.
Nema mi ništa draže nego da ISP čačka po modemu i resetira ga u večernjem terminu kada se sigurno gleda televizija jer kako će drugačije izazvati veću pomutnju i psovanje u kući što "ne radi TV".
Uglavnom, čisto da se znane vrijedi vam danima moljakati da vam dignu liniju na 24500 umjesto 23500 da bi uz upaljen TV imali punih 20 mbita downloada, jer čak i ako uspijete naći nekog kome ćete moći objasniti što vi zapravo hoćete i on to napravi, nakon nekog vremena će se naći neki drugi tehničar koji će vidjeti da je to krivo i vratit će na staro.
Bome, s ovakvim diletantima JAKO dugo nisam imao posla i, po svemu sudeći, imat ću još najviše 20 mjeseci ili manje, ovisno o tome koliko će trebati Optimi da uvede VDSL. Tih par desetaka kuna razlike u cijeni stvarno nisu vrijedni živaca.