evo ovak:
idem klokat komp(sve 5) ide mali ko beba 305 stabilno...ALI, na 275 ima oko 7300MB/s read a na 305 ima read od 7700:confused: tu mi nes smrdi...naravno probio sam bio i 8k mb/sec...al na drugim postavkama, koji su to chipovi na ramu?
postavke su 2.5-4-4(na oba tajminga)
sve je stabilno uz dula prime i snm...sa stok kulerom ne prelazi 49° ajde mi to objasnite???

to je naravno pod loadom sa ova 3 programceka...
ploca je dfi(naravno al ona nova rev) dakle proc u sredini! idosta problema sa hladenjem chipset(jos uvijek isti) al se sad bar ram moze vaditi bez problema...naravno nvidija je prekrila lemna mjesta za sli(al ne sa sata2) i naravno to je obican hot melt

opcenito me zanima sta nevalja sa ramom???prolazi i memtest i snm i prime itd...pa mi stvarno niej jasno...
nadalje mislim da je chip gore tccd(al nisam siher) uglavnom preko 3.0 nece...
i pitanje za jelca tj za atijevce(da ne postam opet tamo): uzeo sam si asusovu extream x800xl i prvo se zacudio kad sam ju skinuo to sto je gore x800pro chip sa 16 pajpi...tj chip je r430 a ne r423 kao x800pro...al sta ce se(dobro sam vidio bez brige)...i kad ju klokam malo jace dakle na nekih 450/550 se resetira komp(gore je vodenjaca) i cudi me to sto je temp uvijek 49-51???zasto sa vodenjacom???danas cu jos stavit pelt gore pa da vidim ak ne...idem nanovo instalirat win mozda pomogne i flesat biose od ploce i od grafe
uglavnom zadovoljan sam rezultatom...i imam pisljivih 29 sec u super pi-u(sorrry rak dok ne sredim problem s ramom nis od bolje reze)

najveci problem mi je taj ram...jos si sad slazem i 3 blok za proc(kupio upravo bakar) ima jos samo par kila u val metalu,mozate uzet brusilicu ili neku pilu...a sad pitam i za nekoga ko ima cnc glodavca

salu na stranu preporuke/konzultacije/prijedlozi/itd za ram i grafu...otvoren za bilosta