Citiraj:
Autor tndrnd
pozdrav ljudi.
ovo je moja konfa trenutna:
Proc - AMD Phenom II X4 965 3,4 GHz
Matićna - ASUS M5A97 R2.0
Grafićka - GTX 650 TI boost
8 GB rama
sad san za kraj lita ima plan uložit nekakve pare da nešto poboljšan. meni se ćini da je najbolje uzet neku grafićku bolju od bar 2 GB jer ova sadašnja ima 1 GB rama. i sad je pitanje dali mi možete predložit neku grafićku u cijenovnom rangu od nekakvih 1300 - 1500 kn, ili bi vi nešto drugo napravili.
Hvala!
|
Nije stvar u ramu grafičke.
Grafička ti je u rangu s mojom, gotovo ista, tako da ti ona nije neki problem (naravno, ne možeš je parirati s high end novim grafama, ali vrti). Ali proc je. Prvo izmjeni proc, moj prijedlog, s boljom grafičkom ćeš dobiti par FPS-a u igrama (ako i to), jer će ti proc biti usko grlo.
Matičnu + proc izmjeni i moći češ vrtiti novije stvari, puno bolje nego s ovom sadašnjom konfiguracijom, uz pretpostavku da imaš dobro napajanje naravno. Makar nebi trebalo biti problema, jer ako Phenom + 660 radi dobro, i nove komponente će raditi.
Realno, problem kod naših konfi je što smo taman na prekretnici gdje treba kupiti sve novo. Starije matične + stariji AMD procevi, + grafiče koje odlaze u povijest lagano. Sad je samo pitanje godine-dvije kada više niti jedna igra neće biti igriva. Prijedlog: i5 i matična, i kada ćeš moći nova grafa i imaš sve.