Citiraj:
Autor 1v@n
Koliko je to realno udoban auto na 16"? Neke mušice i problemi na koje treba paziti i sl. fore na koje se može nasjesti kod kupnje
|
Udobnost najviše ovisi o tvom stilu vožnje. Problem nisu kotači nego visina automobila. Kad voziš moraš imati na umu da u takvom autu ne sjediš samo ti (vozač) na povišenom položaju nego svi, a pošto sjedala nisu profilirana bočno držanje pri agresivnijoj vožnji je osjetno lošije u odnosu na Golfa, pogotovo na zadnjoj klupi. U zavojima se dobro ponaša, ali opet zbog dizajna ima mrvicu više understeera od Golfa i mrvicu više se naginje, što se opet zbog višeg položaja sjedenja itekako osjeti. Definitivno ne potiče na "sportsku" vožnju.
Ali za lagani cruising je dušu dao. Majka često vozi bakice iz ulice do tržnice ili doktora i sve su oduševljene. Vrlo lako se ulazi u auto, a prostor prozračan. Vrlo ugodno je i sa 4 odrasle osobe unutra. Ja inače patim malo od klaustrofobije, izbjegavam npr. Audi A3, ali u Plusu se osjećam kao da sam vani.

Za troje ljudi na zadnjem sjedalu već treba veći MPV. Ima mjesta za noge i glave, ali na malo dužem putovanju će se pobiti laktovima.

Putovali smo nedavno Makarska-Zagreb-Makarska starom cestom i to je uživancija bila.
Koliko je meni poznato Plus nema nikakvih specifičnih mušica. Ono na što trebaš jako dobro pripaziti je servisna knjižica i kilometraža. No papirna knjižica sama po sebi ne vrijedi pišljiva boba. Pri dnu vjetrobranskog stakla imaš broj šasije po kojem obavezno moraš provjeriti svakog Golfa.
Pogotovo ako je TDI. Ta tri slova su iz pakla izašla. Mi smo prošli jedno 20 dizela s oglasnika i kod nijednog se prometna, servisna, i stanje u automobilu nisu poklapali s podacima u servisu. Zato naš TDI dolazi iz Njemačke, a benzinca smo novog novcatog kupili.

Ako ne voziš puno, i ne voziš često po autocesti ja bi u startu prekrižio TDI-a.