Citiraj:
Autor Mar
Sa niti jednim nećeš biti miran 3-4g bez održavanja i zamjene potrošnih djelova.
|
Previše si i rekao.
Ja sam krenuo rekreativno u mtb sa solidnim polovnim bajkom (slx/xt oprema), i teško mi je i objasniti koliko sam love ulupao u servis, dijelove, odjeću, obuću, pedale, gume itd. u samo 4 mjeseca od kupnje. No vrijedi svake kune, pogotovo ako se zaljubis u biciklizam - ja jesam.
Zatim si prisiljen shvatiti da ti neke druge stvari odjednom nisu toliko potrebne, i tu se nađe taj višak za bajk, a i skužiš da postoji Lidl.
Evo baš jučer naručio nuceproof electron evo pedale + five ten impact šuze, cant fckn wait da stigne.
Toliko me te vožnje vesele da zaboravim na sav taj potrošen novac. Skup sport, indeed.
Inače svima preporučam kupovati kvalitetno, nemojte se zavaravati, kupnjom jeftinih bajkova/dijelova/opreme doslovno činite više štete sebi i više troškova dugoročno, a da ne govorim o opasnostima ukoliko je mtb u pitanju.
Osobno se radije ne bih ni vozio, nego uzimao low-budget bajk.
Ako nemate, štedite, odrecite se drugih stvari - neće vam biti žao.
Citiraj:
Autor Drift_King
E sad je li to 2-3 ili 10k kn, to trazin od vas. Sta bi moga uzet, sta je bang for buck.
|
Ako ti lova ne predstavlja problem, idi na minimalno slx/xt opremu, sa solidnom vilicom.
Ja uvijek radije potrošim dane i dane da upecam rabljeni bajk koji je bio pažen i mažen od vlasnika, i tu nemožeš puno fulati, jer bar se na bajku dijelovi lako mjenjaju, danas na nekim mjestima dijelove naručiš izvana u praktički pola cijene bez poštarine.
ps. 10k za novi bajk nije ni blizu overkilla. Iz tvojih postova se čini kao da planiraš kupiti bajk i to je to što se tiče kupovine.
U praksi ti to i nije baš tako, pogotovo ako se budeš aktivno bavio. Dijelove ćeš mjenjati, isprobavati, servisirati itd. redovito.