Tema: Mantle
View Single Post
Staro 10.07.2015., 00:34   #114
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Mislim da si ti nešto pobrkao
DX12 sadrži sve glavne feature mantlea, upute programerima su iste od riječi do riječi, samo je mantle zamjenjeno sa dx12, a po ovim nedavnim sajmovima AMD i Microsoft samo što se nisu držali za ruke

Imaš i puno boljih tekstova o dx12, vulcanu i metalu od tog šturog bugovog članka
http://www.extremetech.com/gaming/17...oy-amds-mantle

Microsoft je i sam došao do zaključka da je neisplativo raditi nešto što ne iskorištava puni hardverski potencijal koji ima na raspolaganju. To što su neke stvari riješili na sličan način ne znači da je Microsoft doslovno "iskopirao" Mantle jer je Mantle sigurno zaštićen autorskim pravima. Ali OK, ako hoćeš izjavu da su isti, prihvaćam i takvu tvrdnju. Ali znaš i sam da 4=2+2 ali 4=1+3, krajnji rezultat je isti ali put do toga nije:

"We’ve spoken to several sources with additional information on the topic who have told us that Microsoft’s interest in developing a new API is a recent phenomenon, and that the new DirectX (likely DirectX 12) will substantially duplicate the capabilities of AMD’s Mantle. The two APIs won’t be identical — Microsoft is doing its own implementation — but the end result, for consumers, should be the same: lower CPU overhead and better scaling in modern titles."
Sinac je online   Reply With Quote