Citiraj:
Autor _Juicy_
Jesi siguran? 100% siguran da se nijedna vozačica nije provukla na lijepe oči, vezu ili sažaljenje jer joj je to bio deveti izlazak?
|
Gledano statistički, izgleda da se puno više mlađih muškaraca provuklo.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Naravno da trebam kada tetu nije briga jesam li se ja krenuo prestrojavati prije nje. Moram razviti šesto čulo za takve, i 'osjetiti' kada bi oni mogli dobiti potrebu/želju za prestrojavanjem ili nekim drugim potezom u prometu.
|
Prije? Prije uz n provjeravanja? Teško. Ona ti je s desne strane? Ti si kriv.
Ne treba ti (kao ni nikom od nas) nikakvo šesto čulo. Treba ti samo vid.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Nije istina. Avion je eksponencijalno kompleksiniji stroj od automobila. Razlika je jedino u našoj percepciji. Ako zrakoplovni inženjer, konstruktor ili pilot zajebu, greška rezultira smrću 100-400 osoba. Zajeb automobilskog inženjera rezultira povratom određenog broja automobila i pokojom sudskom tužbom. Greška vozača ili vozačice najčešće rezultira ogrebanim ili udubljenim limom i puknutim farom. Kada bi se takve greške u prometu krenule jednako rigorozno tretirati, razina sigurnosti na cestama bi bila neusporedivo veća.
|
Uopće nije problem u kompleksnosti (jer dobar dio kompleksnosti dolazi od redundancije i sigurnosti, sama tehnika je jednostavna), Samo upravljanje je nekad manje od 5% vremena za kontrolama.
Te greške se tretiraju - kaznama, stopom osiguranja. Više od toga ne ide.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Ja ne znam šišati ljude, to me ne interesira i vjerojatno neću nikada naučiti. I nitko me na to ne tjera. Svaka 2-3 tjedna kada trebam skratiti grivu, odem na pola sata kod nekoga tko je to usavršio. Da nekoga krenem šišati i neminovno mu uneredim frizuru, dobio bi udarac ili nešto gore.
|
Kakve to veze ima s vožnjom? Ne znam ni ja šišati pa se time ne zamaram.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Neka tuka ne zna voziti, to ju ne interesira i vjerojatno nikada neće naučiti. Ali ne želi plaćati taxi i ego joj ne dopušta da koristi javni gradski prijevoz. Ali bez ikakvih sankcija iz dana u dan sjeda u svoj automobil i ugrožava druge na cesti.
|
AKo ima vozačku, zna voziti. Kako vozi, griješi li ili ne nije tvoj problem. Ako se ne možeš nositi s time i prihvatiti to, sjedni u taxi ili javni prijevoz.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Ne vozi, prije uključivanja u promet, dužan je provjeriti dolazi li vozilo u susret. Ako ću se povesti s tvojim razmišljanjem ('pa gdje je problem'), trebao bih se spizditi u taj auto sa 40-50km/h, jer nisam ja kriv, ja sam poštivao propise, i ništa me dalje ne zanima.
|
Pa ako želiš provoditi svoju pravdu i ne razmišljati, to je tvoj problem, a ne njegov. No nije tvoje da procjenjuješ može li netko sjesti za volan ili ne.