Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.06.2015., 00:08   #15767
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor _Juicy_ Pregled postova
Jesi siguran? 100% siguran da se nijedna vozačica nije provukla na lijepe oči, vezu ili sažaljenje jer joj je to bio deveti izlazak?
Gledano statistički, izgleda da se puno više mlađih muškaraca provuklo.

Citiraj:
Naravno da trebam kada tetu nije briga jesam li se ja krenuo prestrojavati prije nje. Moram razviti šesto čulo za takve, i 'osjetiti' kada bi oni mogli dobiti potrebu/želju za prestrojavanjem ili nekim drugim potezom u prometu.
Prije? Prije uz n provjeravanja? Teško. Ona ti je s desne strane? Ti si kriv.
Ne treba ti (kao ni nikom od nas) nikakvo šesto čulo. Treba ti samo vid.

Citiraj:
Nije istina. Avion je eksponencijalno kompleksiniji stroj od automobila. Razlika je jedino u našoj percepciji. Ako zrakoplovni inženjer, konstruktor ili pilot zajebu, greška rezultira smrću 100-400 osoba. Zajeb automobilskog inženjera rezultira povratom određenog broja automobila i pokojom sudskom tužbom. Greška vozača ili vozačice najčešće rezultira ogrebanim ili udubljenim limom i puknutim farom. Kada bi se takve greške u prometu krenule jednako rigorozno tretirati, razina sigurnosti na cestama bi bila neusporedivo veća.
Uopće nije problem u kompleksnosti (jer dobar dio kompleksnosti dolazi od redundancije i sigurnosti, sama tehnika je jednostavna), Samo upravljanje je nekad manje od 5% vremena za kontrolama.

Te greške se tretiraju - kaznama, stopom osiguranja. Više od toga ne ide.

Citiraj:
Ja ne znam šišati ljude, to me ne interesira i vjerojatno neću nikada naučiti. I nitko me na to ne tjera. Svaka 2-3 tjedna kada trebam skratiti grivu, odem na pola sata kod nekoga tko je to usavršio. Da nekoga krenem šišati i neminovno mu uneredim frizuru, dobio bi udarac ili nešto gore.
Kakve to veze ima s vožnjom? Ne znam ni ja šišati pa se time ne zamaram.

Citiraj:
Neka tuka ne zna voziti, to ju ne interesira i vjerojatno nikada neće naučiti. Ali ne želi plaćati taxi i ego joj ne dopušta da koristi javni gradski prijevoz. Ali bez ikakvih sankcija iz dana u dan sjeda u svoj automobil i ugrožava druge na cesti.
AKo ima vozačku, zna voziti. Kako vozi, griješi li ili ne nije tvoj problem. Ako se ne možeš nositi s time i prihvatiti to, sjedni u taxi ili javni prijevoz.

Citiraj:
Ne vozi, prije uključivanja u promet, dužan je provjeriti dolazi li vozilo u susret. Ako ću se povesti s tvojim razmišljanjem ('pa gdje je problem'), trebao bih se spizditi u taj auto sa 40-50km/h, jer nisam ja kriv, ja sam poštivao propise, i ništa me dalje ne zanima.
Pa ako želiš provoditi svoju pravdu i ne razmišljati, to je tvoj problem, a ne njegov. No nije tvoje da procjenjuješ može li netko sjesti za volan ili ne.