Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.06.2015., 23:30   #15764
_Juicy_
Squeeze me
Moj komp

_Juicy_'s Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ako je netko nasposoban, ne može imati vozačku. No i "najbolji" vozači mogu napraviti greške.
Jesi siguran? 100% siguran da se nijedna vozačica nije provukla na lijepe oči, vezu ili sažaljenje jer joj je to bio deveti izlazak?
Citiraj:
No, recimo, u tvom primjeru čini se da si ti taj koji treba pustiti tu "tetu" jer ima prednost (ako ti iz lijeve želiš u srednju, a ona iz desne).
Naravno da trebam kada tetu nije briga jesam li se ja krenuo prestrojavati prije nje. Moram razviti šesto čulo za takve, i 'osjetiti' kada bi oni mogli dobiti potrebu/želju za prestrojavanjem ili nekim drugim potezom u prometu.

Citiraj:
Zračni promet je sigurniji zbog enormno većeg nadzora, redundancije i kombinacije ljudi i tehnike. Tehnički je jednoj osobi kompliciranije doći autom od Dubrave do Novog Zagreba nego pilotu jumba od Frankfurta do Los Angelesa.
Nije istina. Avion je eksponencijalno kompleksiniji stroj od automobila. Razlika je jedino u našoj percepciji. Ako zrakoplovni inženjer, konstruktor ili pilot zajebu, greška rezultira smrću 100-400 osoba. Zajeb automobilskog inženjera rezultira povratom određenog broja automobila i pokojom sudskom tužbom. Greška vozača ili vozačice najčešće rezultira ogrebanim ili udubljenim limom i puknutim farom. Kada bi se takve greške u prometu krenule jednako rigorozno tretirati, razina sigurnosti na cestama bi bila neusporedivo veća.

Ja ne znam šišati ljude, to me ne interesira i vjerojatno neću nikada naučiti. I nitko me na to ne tjera. Svaka 2-3 tjedna kada trebam skratiti grivu, odem na pola sata kod nekoga tko je to usavršio. Da nekoga krenem šišati i neminovno mu uneredim frizuru, dobio bi udarac ili nešto gore.

Neka tuka ne zna voziti, to ju ne interesira i vjerojatno nikada neće naučiti. Ali ne želi plaćati taxi i ego joj ne dopušta da koristi javni gradski prijevoz. Ali bez ikakvih sankcija iz dana u dan sjeda u svoj automobil i ugrožava druge na cesti.

Citiraj:
Ako vozi po propisima, gdje je problem?
Ne vozi, prije uključivanja u promet, dužan je provjeriti dolazi li vozilo u susret. Ako ću se povesti s tvojim razmišljanjem ('pa gdje je problem'), trebao bih se spizditi u taj auto sa 40-50km/h, jer nisam ja kriv, ja sam poštivao propise, i ništa me dalje ne zanima.