Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.06.2015., 20:00   #15753
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor _Juicy_ Pregled postova
Naravno da će uvijek biti budala, ali kada normalni ne bi pazili, nesreća bi bilo eksponencijalno više. I to me najviše smeta, zašto se tuđa nesposobnost u prometu tolerira, i zašto je ona uopće smije biti faktor. Zašto ja moram 9 puta provjeriti kada se prestrojavam hoće li neka inspirirana teta odlučiti da baš u tom trenutku želi u srednju traku, jer joj se ne sviđa voziti u desnoj.
Ako je netko nasposoban, ne može imati vozačku. No i "najbolji" vozači mogu napraviti greške.

No, recimo, u tvom primjeru čini se da si ti taj koji treba pustiti tu "tetu" jer ima prednost (ako ti iz lijeve želiš u srednju, a ona iz desne).

Citiraj:
Kako je već rečeno, ne može svatko biti pilot, isto pravilo bi se trebalo primjenjivati za aute. Zato je zračni promet toliko sigurniji od cestovnog, jer je prag postavljen toliko više.
Zračni promet je sigurniji zbog enormno većeg nadzora, redundancije i kombinacije ljudi i tehnike. Tehnički je jednoj osobi kompliciranije doći autom od Dubrave do Novog Zagreba nego pilotu jumba od Frankfurta do Los Angelesa.

Citiraj:
Tako je, sindrom prestrašene srne, ja sam sada odlučio ići od točke A do točke B. Ostali vozači? Tko vas jebe, vi ćete pokrivati moju nekompetentnost.
Ako vozi po propisima, gdje je problem?