Citiraj:
Autor D1viry
Zbog takvih pacijenata mi je cijeli clio izlupan. Bio je lijep, ispravan i čitav, a onda je žena počela voziti na posao. Što je najgore, onda zna parkirati, ali majstori/ice oko nje očito ne znaju.
Ni ona lajsna na vratima ne pomaže jer milfovi voze suvove sada i lupaju malo višlje kad otvaraju vrata.
Jučer sam jednoj takvoj dao pedesetak metara prednosti da budem siguran od nje. Cura od metar-pedeset vozi nekakav suv koji samo što ne struže po rasvjeti u garaži Portanove. Naravno da je vozila po sredini ceste jer en vidi gdje joj je rubnik niti ima osjećaja. Užas jedna.
Mala je toliko niska i toliko je nisko sjedila da ne vidi ništa oko sebe u krugu od 3 metra.
Ne može svatko voziti svaki auto. To treba malo bolje regulirati zakonom.
|
Tako je, auto jednostavno nije za svakoga. Postrožio bi polaganje vozačkog ispita, ukoliko ga ne prođeš iz tog i tog puta, nemaš više pravo polagati. Skužio sam da se udesi dešavaju kada se sretnu dvije budale, dvoje loših vozača, ili njihova kombinacija. Dok god je barem jedna osoba normalna, vrlo vjerojatno neće doći do nesreće. I bezobrazno je da ja moram voziti kao po iglama jer neka guska ima isti dokument koji joj dozvoljava upravljanje motornim vozilom kao i ja, iako nema znanja, sposobnosti niti volje naučiti.
To najviše primjetim kada se vozim s nekim. Percepcija prostora, osjećaj auta, mehanike koja se nalazi ispod tog jebenog sjedala i volana za takve ne postoji. Imam frenda, vozi novog Minija, benzinac, i prođe kroz prve 4 brzine a mi na 30km/h, auto se guši, kašljuca, štopa promet, ali to njega ne jebe, jer auto mu služi da dođe suh od točke A do točke B. Ne razmišlja kako bi se mogao naći u situaciji da će morati stisnuti gas da nešto izbjegne i da to u četvrtoj na 30km/h neće moći. One žute trake za prometovanje vozila javnog prijevoza za njega ne postoje, još se čudi kako se nitko ne vozi njima, i takvog policija neće kazniti, ali ja ako slučajmo vozim 10-15 na sat više od odzvoljenog na Slavonskoj, policija kao da ima šesto čulo da me nanjuši, iako ja sa sa svojih 80 dva, tri, gdje je ograničenje 70 i koncentriranom vožnjom predstavljam neuspoiredivo manju opasnost od nekog tko vozi 55 na istoj prometnici i drka po facebooku, diže živac svima iza sebe i tjera na preticanje.
Ili tuke kojima je bitnije uzeti novi ajfon na 48 rata i 4 ugovorne obaveze, neko kupiti zimske gume za svoju Micru, pa rade piruete po cesti.
Ponavljam, volan nije za svakoga, da je po mome, takve bisere bi rigorozno kažnjavao, bahate idiote koji u X peticama voze po sredini dvije trake slao na goli otok, a najskuplji zamjeniski dio auta bi bila lamela, tipa pol cijene auta, evo ti pokaz, tramvaj, bus, uspinjača, široko ti polje.