Citiraj:
Autor buljo
Pa poznata je švabska hijerarhija, ako kupuješ švabu kujepuješ bmw, merc ili audi, ak nemaš love za njih kupuješ vw, ak nemaš love za vw kupuješ opel.
Dakle vlasnici vwa su jalni na ove iz istog dvorišta ali drugog (boljeg) znaka
A do kud to ide najbolje pokazuje primjer sa samim vwom kad je od narodnog auta pokušao izgurat visoku klasu auta, phaeton, svi znamo kako je isti završio...
Kaj se kvalitete tiče, moguće je da ima unutra nešto veću kvalitetu od ostalih u klasi (uzmimo polo i golf), samo kaj ta kvaliteta košta previše da bi bila opravdana, a vw živi na staroj slavi još uvijek, golf 1 i 2 nitko neće nadmašit i sa golfom 4 ta priča završava.
Druga stvar je izgled, svaka nova generacija je praktički facelift koji dosta ljudi puši. Sam izgled ne treba komentirat jer se ukusi razlikuju.
Ne znam kak je kod drugih u tom rangu ali g5 gti ima suludu potrošnju ulja koja je opravdana(?!?!) od proizvođača. Frend je svakih 1000 km dotakao 1L ulja, ako se vozio normalno onda 0.7L.
Dal je to normalno? Meni nije...
|
1.9 TDI (105KS) je i dalje vrlo dobar motor. I možda jesu precijenjeni (kako ih Hrvati preferiraju, rabljeni vrlo dobro drže cijenu), ali Volkswageni su i dalje vrlo kvalitetni. Unutrašnjost je za pola klase, klasu kvalitetnija od konkurenata, Ne nužno bolje opremljena, ali kvalitetna.
Što se tiče GTI-a, preporučio bih mu posjet servisu. Imao sam nesreću jedno vrijeme voziti Fiat 500, 1.4 8V, koji je nov, ispod čekića trošio preko litre svakih 1000km. Na pitanje servisu što se događa, dobio sam odgovor da je to normalno.
I da se još samo osvrnem na Volkswagene i luksuz. Phaeton je neslavno završio, ali Tuaregu ide vrlo dobro, već drugu generaciju.
Glupo je generalizirati o vlasnicima određenih marki automobila. Osobno mislim da ne postoji jal, već nekakva progresija. Za vlasnika novog Golfa se može reći da solidno živi za hrvatske prilike. Ako mu i dalje ide dobro, kupit će GTI ili nešto slično. Kada ni to ne bude dovoljno, prijeći će na Audi ili BMW, nije se jednom desilo.
Veći jal sam doživio, ako se to može tako opisati, upravo od vlasnika drugih marki prema Volkswagenu, iako nije nužno opravdan. Prvi na pamet mi padaju pasionirani Hondaši koji pljuju po Golfovima i bacaju hejt ako je neki od 'njihovih' slučajno prešao na GTI-a.
Novi Type R je zvijerka, sedma generacija je također bila krasan auto, ali prije izlaska ovog novog, flagship model je imao motor koji je vukao korijene iz razdoblja kada su se još skupljali Pokemoni. Kada se desi da neka chipirana dizelana ostavi Type R-a na semaforu, potegnu se priče o Grobniku i 'osjećaju u vožnji'.
Megane RS je zadnje dvije generacije vjerojatno najbolji hot hatch na tržištu. I zašto da idem izmišljati toplu vodu i pričati kako je to francusko sranje ako je a
uto stvarno dobar. Give credit where credit is due.