View Single Post
Staro 25.06.2015., 22:10   #76
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ne znam ja tko je prvi krenuo spamat o procesorima (i to netočnim konstatacijama)

Nego ajde price/perfomance. Quad for quad ako hoćeš. FX 4300 vs i5 4460 - najmanje je cca 140% skuplji cpu (edigital). Nađi nešto u čem je 240% bolji. Ponavljam rekao si:

Ako nešto tvrdiš to i potkrijepi. Lupetat može svatko. Ja bar uvijek potkrijepim sve što kažem
http://www.technikaffe.de/cpu_vergle...md_fx_4300-212

Gle, pri onome kolika je razlika u cijeni nisam mislio doslovno u postocima. Mislio sam na korisnika koji kupuje skuplji CPU da sigurno ima računicu zašto daje X kuna više za Y% performansi više. Pri tome X ne mora nužno biti jednako Y. Smatraš li da su korisnici toliko glupi da ne bi mogli procjeniti da li im se isplati dati puno više novca za manji dobitak u performansama? I opet ponavljam, ovo nije thread za natezanje Inte vs AMD i pogledaj kako je ova rasprava počela, ne vuci me za jezik da ti uprem prstom u svoj prvi post u ovom threadu.

EDIT: Evo ti mala računica - korisnik A bavi se radom koji je procesorski zahtjevan. On u sat vremena rada obavi posla za 30 kn. Dnevno u 8 h zaradi 240 kn (30x8), u mjesec dana ako računamo da prosječno ima 20 radnih dana to je 4.800 kn. Ako uzme 20% brži CPU računamo da može obaviti 20% posla više. To znači da za mjesec dana zaradi 960 kn više. Nije li logika da mu se za CPU s 20% boljim performansama isplati dati 960 kn više?

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 26.06.2015. u 07:57. Razlog: nadopuna
Sinac je offline   Reply With Quote