Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.06.2015., 14:13   #15606
_Juicy_
Squeeze me
Moj komp

_Juicy_'s Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Opet ne znaš materiju a drviš nešt....

http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i...gines/fsi.html
http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i..._it_works.html

Tri generacije? 2.0sdi i 2.0fsi su motori koji su krenuli u prodaju sa golfom 5.
Usporedih ti 2.0tfsi u g5 sa 2.0tdi, vidi čuda u g5. Kudikamo objektivnija usporedba od tvoje 1.2 vs 2.0tdi....

Usporedio sam ti i moderne turbomotore i to detaljno rasčlanio, isto kao i trošak registracije vozila, pa ne dobih niti jedan konkretan i tehnički potkovan reply na to.
No, ponovit ću, evo, kad se već magarac dotakao najnovijih inačica -
2.0tfsi, 220ks@4500, 350Nm@1500-4400, 6.5s/100kmh, 246kmh, vs 2.0tdi, 184ks@3500, 380Nm@1750-3250, 7.5s/100kmh, 230kmh.

Billa ricer? Najs. To je taj iq, sad mi je sve jasno.
Ne treba meni papir, posjedovao sam vlastitih 60ak auta, a vozim tuđih nekoliko stotina svake godine na regu, na testdrive nakon popravka i slično.

Mislim da sam ja već jednom pisao za svoj jedan ex autić detaljno i više puta izmjerenu potrošnju, isti uvjeti ista dionica autoceste.
150ks, atmo, 2L. @180kmh-10L, svakih 10kmh više, 1 litra više. Svaki put mjereno na pun rezervar pa pun nakon nešto preko 100km prijeđenih.
Dakle, @180kmh-10l, 190kmh-11l, 200kmh-12l, 210kmh-13l, 220kmh-14l, 230 (max)kmh-15l. S tim da to nije non stop takva vožnja, i po danu i po noći imaš uvijek pretjecanja, usporavanja, izlijetanja pa kočenja, i slično, dakle, kad bi se teoretski mogao vozit baš cijelu dionicu 100km istom brzinom, potrošnja bi bila i veća. Usporedbe radi, g5 2.0tdi 140ks je na 220kmh trošio između 12 i 13.5L, ovisi od uvjeta, nisam ga previše i predugo vozio da bi napravio jednaku usporedbu sa ovim gore.

To su ti billa riceri, imaš pun jubito snimki, ako nisu pobrisali jer im je murija već imala hajku jednom na rege u videima.
'Zlatna' mladež Zg-a
Ti stvarno ne odustaješ

Uspoređuješ SDI i FSI koje je dijelilo 30-40tkn pri kupovini novog. SDI vuče korijene još od trojke SDI-a, a FSI je debitirao u petici.
Molim te nemoj me učiti kako FSI funkcionira, guglati i lijepiti linkove i sam znam.

I vidiš, kad usporediš iole usporedive, GTD i GTI, GTD ima veći okretni moment, o čemu od početka trubim.
O kranjim performansama nisam niti govorio, govorilo se o šaltanju i pretjecanju. Ali si ti to shvatio kao argument i ponosno to ponavljaš.

O troškovima registracije i osiguranju stvarno više nemam što za reći. Čak me i malo brine što nisi do sada shvatio. U ukupnom trošku od XXXkn, trošak osiguranja je daleko najveći, a uvjetovan je snagom vozila. To što si nešto uštedio na računa manje kubikaže u globalu vrlo malo znači prosječnom vozaču.

Najbolji dio cijele priče je kako mutno i šturo opisuješ čime se zapravo baviš. Ja nemam što skrivati, tko sam, što sam, čime se bavim, i kako sam se našao u situaciji u kojoj se trenutno nalazim.

I također te molim da me više ne vrijeđas svojim odgovaranje. Forum je javno mjesto istina. Ali vrijeđa me pametovanje fanboya lokalnog švercera. Ako si preparkirao par auta i imaš vremena čitati automobilske portale, to ti ne daje za pravo da pametuješ ljudima koji su nešto napravili od života, i voze ono o čemu ti čitaš.

Hejt o billa rejserima i zlatnoj mladeži neću ni komentirati. Sve što imam ja ili moji roditelji je stečeno trudom, znanjem i zalaganjem. Svoj jal ispoljavaj na neki drugi način, nisam ti ja kriv za tvoje frustracije.