Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.06.2015., 12:57   #15602
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ajd malo zaboravi to ko je brži i pogledaj koji je ugodniji za svakodnevnu vožnju jer mislim da je to ono što nama na kraju krajeva treba
Da kupujem auto za pistu, imao bi druge kriterije

Vozio sam Mercedesovu a klasu sa 180 cdi motorom
Usporedit ću ga s Focusom 1.6 benzinac atmosferac
Sporo đubre tromo ziljavo nakon kojega sam rekao da nikad neću vozit dizelaša
To nije bila turbo rupa, to je bio turbo Grand Canyon
Jedino pozitivno je bila potrošnja.
Fordov 1.8 dizelaš je puno bolja opcija, iako ni on nije ko ptičica ispod 2200rpm

Ako netko ne razumije, evo usporedba jednog sportaša s autom za svaki dan
https://youtu.be/VVt1IjIdLxY?t=65
Ma ok je to što ti pričaš, ja sam se samo referirao na smiješne usporedbe 1.2 benza sa 2.0tdi-om.
Ovo što ti pričaš je nešto sasvim drugo, nismo mi pričali o svakodnevnoj vožnji, o autu kao potrebi, nego o elementarnim stvarim koje ovom nadobudnom dječarcu i dalje nisu jasne, a to je da je atmo benz uvijek jači i brži od atmo dizela istog obujma, kao i turbo benz od turbo dizela istog obujma.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
2.0 tfsi i tdi su u voznj jako slicni i usporedivi po perf. puno vise nego na papiru. Tfsi nije sportas nego niskoturazni motor i oba se slicno voze. 132kw tdi vuce cak i bolje i trosi bar litru i pol manje.. Sportski tfsi je naravno brzi..

Nemreju se dizel i benzim usporedivat po tehnickim podacima na papiru.. Treba ih vozit.
Tako je, 2.0tdi 170ks i 2.0tfsi 200ks su vrlo slični, osim što je benz brži u ubrzanju i krajnjoj za par sec i 10ak % u krajnjoj.
A u 7ici 2.0tfsi 220ks i 2.0tdi 184ks usporedba tj izjava da dizel vuče bolje, ne stoji. Opet je benz brži i u ubrzanju i u krajnjoj i u međuubrzanju. Štoviše, moment im je opet sitne razlike, 350Nm benz 380Nm dizel, uz razliku da je krivulja momenta kudikamo bolja kod benza - od 1500 do 4400 okretaja, a kod dizla tek od 1750 okretaja, pa do 3250.
Ali da su slični, slažem se, ipak se radi o istim autima slične snage.
Al da dizel troši manje, pa to je neosporivo, u svim režimima vožnje troši manje, tu nema priče.

Citiraj:
Autor _Juicy_ Pregled postova
Ček ček, o kakvom ti direktnom ubrizgavanju govoriš

Dizel komprimira zrak, ubrizga gorivo, bang. Ubrizgavala to gorivo pumpa brizgaljka ili common rail, svejedno je.
Opet ne znaš materiju a drviš nešt....

http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i...gines/fsi.html
http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i..._it_works.html

Citiraj:
Ideš uspoređivati motore koje dijele tri generacije. Kužim da je lijepo tjerati vodu na svoj mlin, ali daj malo objektivnosti.
Tri generacije? 2.0sdi i 2.0fsi su motori koji su krenuli u prodaju sa golfom 5.
Usporedih ti 2.0tfsi u g5 sa 2.0tdi, vidi čuda u g5. Kudikamo objektivnija usporedba od tvoje 1.2 vs 2.0tdi....

Citiraj:
A i na kraju krajeva, tu su se uspoređivali moderni turbomotori, a ne SDI motor koji vuče korijene prije nego sam ja bio u jajima.
Usporedio sam ti i moderne turbomotore i to detaljno rasčlanio, isto kao i trošak registracije vozila, pa ne dobih niti jedan konkretan i tehnički potkovan reply na to.
No, ponovit ću, evo, kad se već magarac dotakao najnovijih inačica -
2.0tfsi, 220ks@4500, 350Nm@1500-4400, 6.5s/100kmh, 246kmh, vs 2.0tdi, 184ks@3500, 380Nm@1750-3250, 7.5s/100kmh, 230kmh.

Citiraj:
I lijepo ti je sad kolega napisao. jedno je papir, drugo je posjedovati i voziti auto. Svako toliko naletim na nekog nedojebanog na semaforu u type r-u, i začadim mu haubu i ponos. Rekao sam ti već, takav shitposting ostavi za osnovnoškolsku klinčadiju, a više se brini što će Vakula reći i hoćeš li trebati kišobran sutra.
Billa ricer? Najs. To je taj iq, sad mi je sve jasno.
Ne treba meni papir, posjedovao sam vlastitih 60ak auta, a vozim tuđih nekoliko stotina svake godine na regu, na testdrive nakon popravka i slično.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Meni je ovo apsolutno nevjerovatno, dapace, ne vjerujem tom bcu koji na tim brzinama pokazuje tako malu potrosnju.
Na 205 cu pretpostavit da se vozis na cca 5000 rpm + otpor zraka... Nemre tak malo trosit
Aj daj neke vrijednosti na 100, 130, 160 km/h ak znas, zivo me zanima.
Mislim da sam ja već jednom pisao za svoj jedan ex autić detaljno i više puta izmjerenu potrošnju, isti uvjeti ista dionica autoceste.
150ks, atmo, 2L. @180kmh-10L, svakih 10kmh više, 1 litra više. Svaki put mjereno na pun rezervar pa pun nakon nešto preko 100km prijeđenih.
Dakle, @180kmh-10l, 190kmh-11l, 200kmh-12l, 210kmh-13l, 220kmh-14l, 230 (max)kmh-15l. S tim da to nije non stop takva vožnja, i po danu i po noći imaš uvijek pretjecanja, usporavanja, izlijetanja pa kočenja, i slično, dakle, kad bi se teoretski mogao vozit baš cijelu dionicu 100km istom brzinom, potrošnja bi bila i veća. Usporedbe radi, g5 2.0tdi 140ks je na 220kmh trošio između 12 i 13.5L, ovisi od uvjeta, nisam ga previše i predugo vozio da bi napravio jednaku usporedbu sa ovim gore.

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Dobro je imati dobar auto (gti/gtd, typeR, ST...), samo gdje ga voziti?
Postoje zakoni i ograničenja, loše ceste, loše gorivo, skupi dijelovi, skupo održavanje (uvjetno rečeno).

Razumijem da je podforum automobili i da se govori o toj tehnologiji, ali molio bih bez spominjanja "semafor rejsa" i sličnih stvari. Prvo zbog toga što to zvuči djetinjasto, a drugo jer dovodite sebe i druge u opasnost.
To su ti billa riceri, imaš pun jubito snimki, ako nisu pobrisali jer im je murija već imala hajku jednom na rege u videima.
'Zlatna' mladež Zg-a

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Da se malo maknemo od motora....jel vama ova Honda izgleda kao da su ju napaljeni tinejdžeri dizajnirali?
Tako nekako
No i dalje je miss za isto hondin isprdak -
http://images.thecarconnection.com/h...00477517_h.jpg
http://images.thecarconnection.com/h...00477516_h.jpg
http://images.thecarconnection.com/h...00477518_h.jpg
Točno takve boje ima lik koji dolazi iz austrije ovdje kod nas u grad. Katastrofa. Kao da je multiplin dizajner probudio se iz duge noćne more i odlučio napraviti novog frankenštajna.