Citiraj:
Autor gnujko
Imam pitanje. Kad sam prije par godina potpisivao ugovor s amisom, HT je po (tada novijem) zakonu morao dati "svoju" centralu. I naravno da su me smradovi (HT) spojili na kolokaciju udaljenu skoro 3km. Jel imam pravo tražiti amis da me sada prespoje na bližu centralu?
|
Ne znam što znači da je HT morao dati "svoju" centralu.
Ali, infrastruktura je razvučena već desetljećima, povremeno se radi rekonstrukcija mreže i to na način da se korisnici spajaju tako da im se parice skrate.
Ideja da je netko tvoju paricu vukao naokolo samo da bi bila duža jer si na Amisu je apsurdna, ako ništa zbog mogućnosti da sutra prijeđeš na HT pa onda budeš njihov nezadovoljan korisnik s nepotrebno dugom paricom.
Spojen si na centralu na koju si ti najvjerojatnije spojeni i svi susjedi, a koja je dodijeljena jer su ljudi u infrastrukturi tako odredili, ispravno i stručno, ili ne, ne ulazim, ali svakako nediskriminatorno.
Možda da svi pišete HT-u, Vipnetu i svima drugima da bi vi bolji internet pa da razmisle o skraćivanju petlje, FTTx rješenju ili nešto slično. Možda bi se nekome i isplatilo, ako ste u zgradi i ako vas je dovoljno.