Citiraj:
Autor Guls
Znači rat još traje ovdje.
Nego, koja je procedura zamjene Landirenzo MED nosača sa sva četiri injektora? Prdnuli su, naručio nove preko ebay-a i ne da mi se pljuvati soma kuna za taj posal u nekakvom auto timu ili kod jože u radioni, ako ne moram.
Dovoljno ih je samo zamijeniti ili je tu još potrebno nekakvo štelanje?
|
Jesi naručio samo dizne ili cijeli rail?
Nije problem ni samo dizne izvaditi, na vrhu imaš 4 šrafa koje skineš i onaj metalni dio oko dizni. Dizne idu malo teže van, moraš ih malo lijevo desno mrdati.
MEDovi injectori su stvarno loši, ja sam ih na prošlom autu privremeno zamijenio Valtecom i radilo je dobro. Ne sjećam se više kolik je otpor MED injektora, mislim da je 1.9 ohma, pa si mogao ubaciti npr Hana injectore koji su jeftiniji i dobri su.
Inače MED injectore je reparirao Tidala servis kod Zaboka, al nažalost ni nakon toga nisu dugog vijeka.
Inače Tidala je vrhunski servis za plinaše, ne raklamiram ga jer nismo kućni prijatelji, al svakako preporuka.
Preporučam nakon zamjene injektora ipak napraviti kontrolu mape da nebi "otišla" u krivom smjeru, jeftinije je to nego da neki cilindar ima siromašnu smjesu pa izgori ventil.
Što se tiče ovih rasprava NOVIji turbo benzinac ili turbo dizel-čemu to. NIKAD nebih kupio rabljenog turbodizla jer puno toga kod njega može biti skuplje nego kod turbo benzinca. Ove priče o malim kubikažama-kao što bi se trebalo znati kroz povijest se kubikaže smanjuju, nekad se 100 konja izvačilo iz 2500ccm, danas iz 1.4 BEZ turba. Turbo povećava iskoristivost motora, tu je i nešto bolja ekologija.
Volim ove stručnjake ko nekad davno kad sam rekao da ću ugraditi plin u auto, s isti takvi oko mene, to ne valja, to bude explodiralo itd itd, a NIKAD u životu nisu vozili LPG auto, niti osjetili miris svježe natočenog plina
Frend zadrti dizelaš uzeo neku Škodu TSI-veli, živio sam u zabludi dosad