Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.06.2015., 23:37   #15548
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
@_Juicy_

Gle nisi dorastao raspravi jer čak nisi niti probao voziti aute s TSI motorima tako da je svaka daljnja rasprava suvišna, i ja tu s tobom završavam raspravu jer mi se neda non stop demantirati u nedogled dok ti svoga "konja" hvališ.

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Zaista jedan grozan problem, strašno. Toliku inkomodaciju poput promjene brzine nisam u životu vidio.

Usput, onako, da mi ne bude dosadno.
Ako pričamo o turbobenzincu iste snage i turbodizelašu(to bi bilo fer jel) onda buš ti prije izvisio u pretjecanju nego on. Turbo benzinac kolko tolko linearnije razvija moment pa bar do negdje 4k rpma vs. dizlo kojem kreće osjetan pad već nakon 3k. Naravno kako to priliči opet se raspravljamo i kurčimo momentom izmjerenom na motoru, bez obzira na getribu i prijenosne omjere. Iliti onog što je zapravo bitno.
Točno to lik nema pojma da dizlo izgubi dah u prosjeku već kod 3000rpm i onda šaltaj svaki puta kad dođe do 4000rpm jer već pri 4500rpm-a ima crvene brojke, a tada vuče već ko krepana mačka pa ga nema smisla siliti još tih 500rpm. Plus ak ima manualni mjenjač i nešalta u sekundi već sekundu do dvije da nepotrga kuplung i getribu automatski je toliko vremenski zaostatku za benzincem jer benzinac u drugoj ide do 100km/h !
Ali ako je nekom problem ušaltati brzinu u nižu/višu njemu netreba auto već taksi !
TSI motor 1.2 ima raspon od 1500-3500/4000rpm, 1.4TSI ima raspon ovisno o verziji motora od 1500-4000/4500rpm, koji dizelaš razvija tako dugačak linearni okretni moment ?

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Kako kaže jedan moj kolega "motorići od 1000 ccm su za trimere, kuhinjske miksere i mašine za tetoviranje a ne za vozila."
Ali baš da je M3 zakon auto a megane R.S je za žene, pa ne znam što da kažem. Meni su osobno svi BMW-i nelijepi auti i niti jedan si ne bi kupio. Doduše, o ukusima se ne raspravlja.
Ah to isto mogu opet reći i Amerikanci kojima ispod 4000 kubika s V8 rasporedom cilindra jednostavno motorići za trimere ! Njima ti je 2000 kubika smijurija kak nama motor 0.9L s tri cilindra kod Fiata vjerovao ili ne. Mada oni štedljivi vozači još nekako mogu podnijeti činjenicu da imaju pod haubom samo 3000 kubika, dok je nama europljanima 3000ccm cool/zvijer od motora.
DANCI je offline   Reply With Quote