Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.06.2015., 20:59   #15538
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor _Juicy_ Pregled postova
Ajmo redom :*
Da, ajmo redom popravit ove tvoje nebuloze -.-

Citiraj:
Onda ovaj biser: 'ovo nije tema ko koga ce poklopiti gasom vec je spomenuta prica da se bez problema moze odraditi pretjecanje bez puno saltanja kao kod dizelasa'
Bez puno šaltanja? Yes, afkors. Tvoj čarobni dizel ubrzava sa 50-150 u 6.oj za 2.5 sekunde, i naravno pri tome puca od snage
Pa ako na ičem treba drk.t sa šaltanjem ako se želiš brzo (pri tome mislim na akšuali brzu vožnju a ne pretjecanje traktora i šlepera), to je dizel, jer mu prebrzo nestane daha kad mu je raspon max momenta 2000 okretaja.

Citiraj:
Vjerujem da si upoznat sa pojmom okretni moment. Vidim da znaš korisiti Google, Wikipediu i ine, usporedi TSI i TDI motore.
Vidim da ti nemaš bleke.
Guglaj si ti sinko što je moment, a što je raspon maksimalno raspoloživog momenta, i od kud do kud se kreće kod 2.0tfsi motora, a od kud do kud kod 2.0tdi motora. Idući put kad budeš išao usporedit motore sa preko 40% razlike u obujmu, pliz lupi glavom u zid, ispast ćeš pametniji.
Inače, fyi, da li je brži benz sa 280Nm raspoloživog momenta od 1800 do 5000 okretaja, ili čađara sa 320Nm u rasponu od 1800 do 2500 okretaja te 60ks manje, i kojeg moraš češće šaltat?

Citiraj:
Zamisli sebe u 1.2 TSI monstrumu pod haubom kako se voziš kojih 90-100 starom cestom, i ispred tebe je Mađarski kamion, Lajošu se prispavalo, vuče se, kida živce svima iza sebe. Zamisli sada mene iza tebe u vozilu sa 2.0 TDI motorom, putujući istom brzinom kao i ti, ali pritom mi se žuri, jer gazda već skida janje u Korenici, a ja gladan k'o isus.

Pretpostaviti ćemo da smo i jedan i drugi u petoj brzini. Ja ću stisnuti gas, usput pripaliti čik i prebaciti na sljedeću radio stanicu jer su se frekvencije pobrkale pa sam u tom trenutku slušao Radio Banovinu, dok ćeš ti morati spustiti jednu, ako ne i dvije brzine.
Pretpostavka je majka svih zajeba, pa tako i gluparije koje si ti napisao...
2.0tfsi je brži motor od 2.0tdi-a u sve i jednom segmentu ubrzanja.
Opet ako kreneš sa usporedbama sa 1.2 motorom skoro 50% manjeg obujma, poklopi se po ušima...

Citiraj:
I biser za kraj

'Plus jasno vise dajes love godisnje za dizla zbog slijedeceg razreda u ccm od 1600ccm.

Prije se informiraj onda pricaj, LP'
Jedini biser ovdje si ti.

Citiraj:
Auto sam registrirao prošli tjedan, i koliko god bih volio da su razredi plaćanja uvjetovani kubikažom, na žalost mene i mog džepa, uvjetovani su snagom, odnosno kilovatima.
Like i said before, jedini biser ovdje si ti. OSIGURANJE za osobni automobil plaćaš po snazi vozila izraženoj u kW, a CESTARINU na tehničkom plaćaš po obujmu vozila, a razredi su do 1000ccm, 1001-1600ccm, 1601-2000ccm, 2001-2500ccm, 2501-nadalje ccm. FYI, OPET, cestarina ti je NAJVEĆI pojedinačni trošak koji plaćaš na tehničkom, pogotovo za automobile preko 2001ccm.

Citiraj:
Sad ne znam je li trollaš i tvoj TSI sa 74tkm vozi po tračnicama, ima broj 12 naprijed i nazad, i okreće se u Dubravi i Remizi, ili si ozbiljan...
Da, nisam znao jel trollaš sa svim glupostima napisanim ili si ozbiljan da voziš svoj svevišnji dizel od 2 litre i 140ks ili nešto treće. Sad kad bolje razmislim, vidim da je ono treće