Citiraj:
Autor _Juicy_
Ajmo redom :*
|
Da, ajmo redom popravit ove tvoje nebuloze -.-
Citiraj:
Autor _Juicy_
Onda ovaj biser: 'ovo nije tema ko koga ce poklopiti gasom vec je spomenuta prica da se bez problema moze odraditi pretjecanje bez puno saltanja kao kod dizelasa'
|
Bez puno šaltanja? Yes, afkors. Tvoj čarobni dizel ubrzava sa 50-150 u 6.oj za 2.5 sekunde, i naravno pri tome puca od snage

Pa ako na ičem treba drk.t sa šaltanjem ako se želiš brzo (pri tome mislim na akšuali brzu vožnju a ne pretjecanje traktora i šlepera), to je dizel, jer mu prebrzo nestane daha kad mu je raspon max momenta 2000 okretaja.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Vjerujem da si upoznat sa pojmom okretni moment. Vidim da znaš korisiti Google, Wikipediu i ine, usporedi TSI i TDI motore.
|
Vidim da ti nemaš bleke.
Guglaj si ti sinko što je moment, a što je raspon maksimalno raspoloživog momenta, i od kud do kud se kreće kod 2.0tfsi motora, a od kud do kud kod 2.0tdi motora. Idući put kad budeš išao usporedit motore sa preko 40% razlike u obujmu, pliz lupi glavom u zid, ispast ćeš pametniji.
Inače, fyi, da li je brži benz sa 280Nm raspoloživog momenta od 1800 do 5000 okretaja, ili čađara sa 320Nm u rasponu od 1800 do 2500 okretaja te 60ks manje, i kojeg moraš češće šaltat?
Citiraj:
Autor _Juicy_
Zamisli sebe u 1.2 TSI monstrumu pod haubom kako se voziš kojih 90-100 starom cestom, i ispred tebe je Mađarski kamion, Lajošu se prispavalo, vuče se, kida živce svima iza sebe. Zamisli sada mene iza tebe u vozilu sa 2.0 TDI motorom, putujući istom brzinom kao i ti, ali pritom mi se žuri, jer gazda već skida janje u Korenici, a ja gladan k'o isus.
Pretpostaviti ćemo da smo i jedan i drugi u petoj brzini. Ja ću stisnuti gas, usput pripaliti čik i prebaciti na sljedeću radio stanicu jer su se frekvencije pobrkale pa sam u tom trenutku slušao Radio Banovinu, dok ćeš ti morati spustiti jednu, ako ne i dvije brzine.
|
Pretpostavka je majka svih zajeba, pa tako i gluparije koje si ti napisao...
2.0tfsi je brži motor od 2.0tdi-a u sve i jednom segmentu ubrzanja.
Opet ako kreneš sa usporedbama sa 1.2 motorom skoro 50% manjeg obujma, poklopi se po ušima...
Citiraj:
Autor _Juicy_
I biser za kraj
'Plus jasno vise dajes love godisnje za dizla zbog slijedeceg razreda u ccm od 1600ccm.
Prije se informiraj onda pricaj, LP'
|
Jedini biser ovdje si ti.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Auto sam registrirao prošli tjedan, i koliko god bih volio da su razredi plaćanja uvjetovani kubikažom, na žalost mene i mog džepa, uvjetovani su snagom, odnosno kilovatima.
|
Like i said before, jedini biser ovdje si ti. OSIGURANJE za osobni automobil plaćaš po snazi vozila izraženoj u kW, a CESTARINU na tehničkom plaćaš po obujmu vozila, a razredi su do 1000ccm, 1001-1600ccm, 1601-2000ccm, 2001-2500ccm, 2501-nadalje ccm. FYI, OPET, cestarina ti je NAJVEĆI pojedinačni trošak koji plaćaš na tehničkom, pogotovo za automobile preko 2001ccm.
Citiraj:
Autor _Juicy_
Sad ne znam je li trollaš i tvoj TSI sa 74tkm vozi po tračnicama, ima broj 12 naprijed i nazad, i okreće se u Dubravi i Remizi, ili si ozbiljan... 
|
Da, nisam znao jel trollaš sa svim glupostima napisanim ili si ozbiljan da voziš svoj svevišnji dizel od 2 litre i 140ks ili nešto treće. Sad kad bolje razmislim, vidim da je ono treće