Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.06.2015., 17:57   #15531
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor _Juicy_ Pregled postova
Argument da možeš chipat auto ti je prejeben. Ako čovjek kupuje novi auto, može se pozdraviti s garancijom ukoliko mijenja mapu, i to se zove remapiranje, ne chipanje.
A i sam postupak nije jeftin. Naravno, možeš to odraditi kod lokalnog 'malog', i može biti ok, a može i završiti s novom turbinom.
Ja sam naučio na teži način, odvojio 500 Eura i za novu mapu se obratio RevoTechniku.
Moderni dizelski motori imaju VTG turbine, dok turbobenzicni (izuzev Porschea) nemaju. I dok ti prešaltaš dva puta, a ja četiri do stotke, isto tako ja poklopim gas i preskočim te bez da moram prebacivati u manju.

DPF, uz pravilno korištenje i održavanje nije problem, a ukoliko vlasnik inzistira, može se i ukloniti. Veći problem su bile dizne na TDI motorima koje su stvar prošlosti.
TSI motori o kojima tolko pričaš se nisu nešto iskazali

Iz prve ruke znam više primjera, a ako ne vjeruješ, ima nemali broj hrvatskih i stranih foruma koji to mogu potvrditi, lanac im voli prekočiti, pomota ventile, sjebe klipove, i motor može u CIOS. Uz sve to pribroji našeg krasnog zastupnika, i drž'-nedaj dok ne dobiješ drugi motor.
Turbobenzinci se jesu puno razvili u zadnje vrijeme, ali i dalje vrijedi pravilo koliko kilometara radiš, takav auto uzmi. Ako ti je najveći doseg otići jednom na more, a ostatak vremena se vozikaš po gradu, uzmi benzinca.

Ako ti je posao relativno daleko, dizela, i bok. Troškovi održavanja za dizela uopće ne moraju biti veći. Turbina može otići i jednom i drugom, ako mijenjaš mapu, kuplung također može otići na oba, plus što benzinac ima svjećice, dizel nema
Ocito je da prema tvojem pisanju neposjedujes TSI motor tako da pricas gluposti ko baba na placu. Motor mi veselo vrti vec 74 000km na satu s lancem, ako se dosad nije iskazao ne znam kad ce. I nije lanac problem nego natezac lanca koji je rijesen u garanciji, da posjedujes TSI motor tada bi znao za to. Dolaskom novih generacija TSI motora od 2012 godine taj problem s lancem je rijesen toliko o tvom znanju o TSI motorima.

A kod dizelasa uz vezi DPF filtera skoro svi kuneju mater jer se mnogima potrefilo da se regeneracija ukljucila ko za inat tek kad su dosli doma ! Ili se upali u nekim drugim nezgodnim situacijama kad im neodgovara, a ove spike moras svako malo na autocestu da to DPF odradi svoje jadna mu majka jer tada lijepo skuri razliku ustede na gorivu.
Uglavnom mnogi posezu za vadenjem jer nezele imat zajebancije, jasno ima izuzetaka kojima sve stima.

I da moja greska trebao sam reci remap no njega se inace odraduje u ABT kuci koja je specijalizirana za VW motore, i nije preskupo kad ti odraduje ona kuca koja se razumije u to i odradi profesionalni posao.
A ove spike ko koga proklopi s gasom te price raspravljaj s racerima na 402m jer ovo nije tema ko koga ce poklopiti gasom vec je spomenuta prica da se bez problema moze odraditi pretjecanje bez puno saltanja kao kod dizelasa.

A koliko dizlo i benzinac gutaju goriva i o tome mozemo raspravljat. 1.9 i 2.0TDI gutaju goriva koliko i 1.4TSI u gradskoj voznji i to slicne konjaze, u praksi.Stim da je TDI-ija skuplje odrzavat nek benzinca i to mislim samo na redovne servise bez kvarova !
Plus jasno vise dajes love godisnje za dizla zbog slijedeceg razreda u ccm od 1600ccm.

Prije se informiraj onda pricaj, LP !
DANCI je offline   Reply With Quote