View Single Post
Staro 10.06.2015., 11:22   #4735
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor ezav Pregled postova
@Bono je ali Hakom nema jednaka "prava" i mogucnosti ko agencija i ministarstvo za trgovinu, i u pitanju Mercatora je Agrokor bil hrv firma, dok su u slucaju Amisa i kupljena firma i kupac iz stranih zemalja ... Tak da se tu fakat Hakom nemre nikak uplesti, teoretski da je Amis cisto hrv firma mogli bi zabriniti kupnju (kak su T-comu prosle godine zabranili kupnju H1) .
HAKOM je regulatorna agencija i kao takva ima sva prava regulirati tržište, dapače, ima tu obvezu. Dakle, može zabraniti, dopustiti i uvjetovati apsolutno sve što se tiče TK tržišta. Nisam siguran, ali mislim da nešto sitno ovisi i o AZTN-u, tu nisam siguran čija je zadnja ako dođu u konflikt.

Također, Amis Telekom je firma registrirana u Hrvatskoj, kupljena od Vipneta također registriranog u Hrvatskoj, to što su im vlasnici stranci nema apsolutno nikakve veze s time da su podložni regulaciji od strane HAKOM-a, s obzirom da posluju na hrvatskom tržištu.

Sve što sam napisao je čisto FYI, a većinu stvari znam zbog pisanja diplomskog na Prometu.
Feyd je offline   Reply With Quote