Citiraj:
Autor Apacer ft Bozja
Kod mene suprotan slučaj. Ja sam negdje godinu dana zapisivao koliko tankam, predjem i board computer je rekao 8,3 a ja sam izracunao 8,6.
|
Većini je tako, kod mene je obrnuto zbog DPF, on ubrizgava dodatno gorivo kod regeneracije pa BC računa i više nego što realno je.
Citiraj:
Autor syss
mondeo ovlašteni 15k kn, mazda 6 20k kn 
|
Ovlašteni deru, ništa novo. Inače se po više nego duplo manjoj cijeni da nabaviti orginal.
Za filter goriva za Focus su me u orginalnom servisu tražili nešto preko 1000 kn, a ja ga našao u dućanu s dijelovima za 280 kn. orginal, ne zamjenski
Citiraj:
Autor c-shadow
To što je mijenjan ne znači ti ništa ako ti se za 30k po gradu opet napuni čađom. Nije lijepi prizor kad vidiš uživo što nastane od čađe unutra. Na tom motoru imaš dva načina za ubiti EGR: skine se i zatvori na priključku tanke rebraste cijevi od ispuha ili se može dio EGR-a zakrenuti u kućištu. Postoji šansa da ECU skuži da EGR ne dela, ali mislim da ne bi trebao paliti lampicu na tom autu, vidi s mehaničarem, znaju to napraviti oni koji su imali iskustva s time.
|
Općenito, za isključivo gradsku vožnju ne bi bilo dobro dizelaša uzimati, pogotovo ove novije s EGR i DPF. Nemaš to gdje ispuhat pa se stalno štopa.