U principu da što se motora tiče. Žena vozi clia dci, isto godište, početkom godine je okrenuo 200k. Pumpa i injektori mijenjani su u garantnom roku, na tim modelima negdje tamo do 2004 je to redovno odlazilo, nakon toga nikakvih više problema s motorom, toči i vozi.
Makar ti ja ne bi savjetovao dizela ak se misliš po gradu voziti.
EGR na našem je čišćen dvaput prije nego je začepljen do kraja, a auto je vozio dnevnu turu na posao od 15km u jednom smjeru i ništa grada. Ako na tom autu EGR nikad nije bio isključen, pitanje je koliko je smrada nakrcao u usisnu granu za 200k km

Koliko čujem za dcia od ekipe i majstora osjetljivi su im i leteći ležajevi ako se ulje ne mijenja često i ne stavlja kvalitetno. Nije mi sad knjižica pri ruci, ali mislim da tamo piše neki nebulozni interval od 30k. Znam da su me u startu čudno gledali u renault servisu kad sam kod promjene ulja tražio da stave 5W40 sint jer su tada htjeli staviti neko 10W40 diesel nešto ulje

Vidi knjižicu kad je i kako mijenjano ulje i neka ti majstor posluša malo te leteće da ne lupaju možda. Nisi napisao koji je model, da li 65, 80 ili 100KS, zavisno od modela ovi jači mogu biti i osjetljiviji po pitanju turbine i ostaloga jer su nabrijaniji malo.