da, i ja sam ih kontaktiro za neka pojašnjenja (iako nemam problem) i ispalo je da su dosta velikodušni...bar u eu...heh...
evo te teme na apc forumu
http://forums.apc.com/spaces/4/back-...policy/1#49280
(nije bilo jasno jel treba popunjavati papir da se može iskoristit garancija...u biti ne treba..model je
PH6T3-GR to je idući model nakon P5...ima i skuplji model, ali ni ph6 nije preskup...zanimljivo je kako naši trgovci srežu na brzinu tu apc garanciju...heh..zanimljivo je i kako piše ozada na garanciji da garancija
(na uređaj za zaštitu groma) ne vrijedi u slučaju udara groma...hehe...)
mislim da mi je već jednom PH6 spasio opremu, sudeći po jačini zvučnog udara u donosu na one prethode koji jesu oštećivali opremu, kad još nije bilo nje. naravno ne mogu bit siguran...a ne da mi se radit neki arduino koji bi brojo udare groma i njihov intenzitet..heh..
u vezi pitanja neost oko prenaponske, ona ima smisla ako je uzemljenje u kući ok. ako nije, onda ni ona neće obaviti svoj posao, nema gdje odvesti prenapon.
tako da bi to prvo trebalo provjerit s nekim električarem ili sami, ako volite mjerit napon...normalno je da postoji neki vrlo mali izmjenični napon između nule i uzemljenja(ispod 5V), i da je napon između uzemljenja i faze jednako onome nule i faze.
oko stabilizacije i avr: da, avr stabilizira, ali vjerovatno manje od onoga uređaja iz elmatisa koji ja linkah, ili pak ovoga apc-ova koji je nikky linko.
hep ne znam nit bih li kontaktiro jer da će oni zbog mog prigovora stavljat jači trafo u trafostanicu...hm..nekako sumnjam u ovoj državi...