Citiraj:
Autor blackened
Treba mi malo gradsko vozilo koje ne košta puno i troši naravno malo, poznanik mi prodaje Clio 1.5 dci 2004 godište za 2100 eura, 200 iljadarki okrenuo. Na njemu promijenio turbinu, pumpu, sve dizne, egr ventil. Pošto nikad nisam bio na dizelu kontam da je to u biti i najbitnije što se tiče većih stvari ako se ne varam?
|
U principu da što se motora tiče. Žena vozi clia dci, isto godište, početkom godine je okrenuo 200k. Pumpa i injektori mijenjani su u garantnom roku, na tim modelima negdje tamo do 2004 je to redovno odlazilo, nakon toga nikakvih više problema s motorom, toči i vozi.
Makar ti ja ne bi savjetovao dizela ak se misliš po gradu voziti.
EGR na našem je čišćen dvaput prije nego je začepljen do kraja, a auto je vozio dnevnu turu na posao od 15km u jednom smjeru i ništa grada. Ako na tom autu EGR nikad nije bio isključen, pitanje je koliko je smrada nakrcao u usisnu granu za 200k km

Koliko čujem za dcia od ekipe i majstora osjetljivi su im i leteći ležajevi ako se ulje ne mijenja često i ne stavlja kvalitetno. Nije mi sad knjižica pri ruci, ali mislim da tamo piše neki nebulozni interval od 30k. Znam da su me u startu čudno gledali u renault servisu kad sam kod promjene ulja tražio da stave 5W40 sint jer su tada htjeli staviti neko 10W40 diesel nešto ulje

Vidi knjižicu kad je i kako mijenjano ulje i neka ti majstor posluša malo te leteće da ne lupaju možda. Nisi napisao koji je model, da li 65, 80 ili 100KS, zavisno od modela ovi jači mogu biti i osjetljiviji po pitanju turbine i ostaloga jer su nabrijaniji malo.