Citiraj:
Autor 1v@n
Eto nam novog "moj TDI troši 3 litre" slučaja 
|
A sad ga bome i ti Ivane pretjeruješ

Ne podnosim tu ekipu koja tvrdi da tdi vozila maltene proizvode gorivo u vožnji, ali može se potrošnja autu drastično spustiti, drugo je pitanje koliko je takav način vožnje dugoročno dobar za auto...
Citiraj:
Da se 60 voziš nizbrdo u leru u oba smjera, možda bi i došao do tih brojki Board comp laže, i to ne malo, najmanje 2 litre ti skida.
|
Itekako se može do tih brojki koje panoramix spominje. Ovisi naravno do auta, do vozača i do uvjeta vožnje.
Citiraj:
Za 1.6 VVTi fino piše 5.9 za extra urban, 9 urban i 7.9 combined. Pošto to možeš postići samo u dolje navedenim uvjetima...
nema ti tu 5 litri potrošnje pa da se na trepavice postaviš.
|
Ali evo moj buraz s benzincem pugom 206 već godinama ima potrošnju manju od deklarirane postavio se ti na trepavice ili ne
I to ne mjereno board computerom jer ga to govno ni nema, nego praćenjem i računanjem potrošnje, i tako već godinama.
Jednostavno, buraz vozi 98% kilometara na otvorenoj cesti, uglavnom duže relacije, vozi ko penzić
I ja svog dizelaša od 1.4 tone mogu spustiti ispod 4,5 litre na otvorenoj cesti, štoviše, iz zajebancije sam jednom vozio 70 u petoj na stotinjak km otvorene ceste i dobio potrošnju od 3,7 litri. Naravno da tak ne vozim i ne pada mi na pamet, ali da se može - može se i tak vozit. Jedino je pitanje koliko dugo
A što se tiče kvarova na dizelašu, nije sad da će ti krepat sve, i fap i turbina i dvomaseni i pumpa i injektori i ne znam kaj sve ne. Druga stvar je pak i to da se na dizelašima maltene sve to da reparirat i vozit s tim još ohohoho kilometara.
Ako još dodamo u jednadžbu i veći broj kilometara stvari se još više mijenjaju. Meni dizelaš u odnosu na benzinca iste klase i snage uzme 1000 eura manje na gorivu godišnje. A to pokrije dosta eventualnih dizel kvarova