Citiraj:
Autor Remixer
Pitanjce: imam W8.1 (po prvi put) i na laptopu su (najjeftiniji laptop) i sad nakon nekoliko mjeseci korištenja surfanje je postalno nemoguće (puno sporije nego prije) te kad gledam film stalno šteka i zvuk 'preskače' kako je moguće da je sve tak' sporo sa 4GB DDR3 memorije i procesorom sa dvije jezge na 2.58 GHz (istina da je Celeron, al opet...) - i još nešto, stalno mi baca tipkovnicu na ENG, ja prebacim na HR i kod sljedećeg uključenja Windowsa opet bude na ENG, zašto neće ostat na HR ako sam tako ručno stavio?
Hvala.
|
Ne bi smjelo biti sporo zbog Winsa, pogledaj u Task Manangeru (ili, još bolje, u Process Exploreru) zauzeće RAM-a, CPU-a i I/O (hard). Ugasi nepotrebne startup programe preko Task managera. Nemoj pratiti komentare vidovnjaka oko prčkanja po page file-u, gašenju Superfetcha, Searcha i Windows Update-a - oni ne smetaju ni približno koliko ljudi tvrde da smetaju.
Za jezik - kratica ti je Win + Space za promjenu jezika pa postoji mogućnost da slučajno stisneš tu kombinaciju pa ti promijeni. U slučaju da je nešto drugo onda u Control Panel-u odeš na "Clock, Language, and Region" (uuuu, Oxford comma, nice) -> Language -> makni jezik koji ti ne treba.
Citiraj:
Autor KhongLo
Jučer mi se na Win 8.1 u system notificationsima pojavila Get Windows 10 ikona. Ne planiram upgrade na Win 10 dok ne bude konačne odluke što će biti s cijenom nakon besplatne prve godine, pa mi je ta ikona samo smetala. Ako ima još nekoga kome to isto smeta, ovdje može vidjeti postupak koji opisuje kako se toga riješiti.
|
Konačna je odluka da su Windowsi 10 trajno besplatni. Imaš vremena do 29. srpnja 2016. godine updejtati na Windows 10 besplatno i nakon toga Win10 ti
ostaje i ne trebaš plaćati nikakvu pretplatu niti upgrade.