View Single Post
Staro 23.05.2015., 15:48   #21
Gavri
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ne vidiš jer operativni sistemi bazirani na Linuxu (Linux nije distribucija ili OS već Kernel) nemaju particije označene slovima "C: , D: ... XY:" već je prvi HDD označen kao "/dev/sda", drugi HDD bi bio "/dev/sdb", treći "/dev/sdc" i tako dalje, dok se particije na svakom disku označavaju sa brojevima pa tko recimo prvi disk "/dev/sda" ako ima tri particije one imaju nazive "/dev/sda1", "/dev/sda2" i "/dev/sda3" .. itd.

No tebi je to zapravo nebitno, u gorenjem dijelu (lijevo) Nautilusa (file manager) imaš mape koje se nalaze na tvojoj home particiji (virtualno kod live načina rada) dok u sredini lijevo imaš diskove kod kojih vidiš kapacitet.. klikni (mountaj) određeni disk i imaš pristup svim podacima pa makar oni bili zaštićeni i passom od windowsa i kopiraj ih na vanjski medij.

Na slici sam ti uokvirio crvenim mjesto gdje su moji diskovi (tu će biti i tvoji ali drugačijeg kapaciteta i broja)
Otvorim ja file manager ali nemam nista pod devices od drugih particija osim usb-a, jedino da mi neko obajsni kako se mountuju particije na ubuntu 14.04.

Verovatno je neki virus u pitanju koji jede sve sto je na desktopu.Na primer ja sam danas stavio ikonicu za Chrome i misalo je 1 u zagradi kao da na tom desktopu postoji vec taj shorcut, onda ponovo iskoci ono pitanje da li da formatiram C, ja kazem ne i ikonica nestane.Ja napravim novu samo sto sad stoji broj 2 u zagradi (kao da postije vec 2 ikonice tu).
Gavri je offline   Reply With Quote