View Single Post
Staro 21.05.2015., 19:17   #18
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Gavri Pregled postova
Skinuo sam ga , podignem ubuntu 14.04 preko usb-a i tu se javi problem.Preko ovog file menadzera moze da se ide samo na instalacijske foldere, kada pokrenem Ubuntu sa strane stoji install ubuntu (verovatno za hard il gde vec).Prakticno meni je problem file manager sa kojim ne mogu da dodjem do C i D particije.

Kad otvorim file menadzer pod devices vidi samo home i usb.Ne vidi ni C ni D particiju.
Ne vidiš jer operativni sistemi bazirani na Linuxu (Linux nije distribucija ili OS već Kernel) nemaju particije označene slovima "C: , D: ... XY:" već je prvi HDD označen kao "/dev/sda", drugi HDD bi bio "/dev/sdb", treći "/dev/sdc" i tako dalje, dok se particije na svakom disku označavaju sa brojevima pa tko recimo prvi disk "/dev/sda" ako ima tri particije one imaju nazive "/dev/sda1", "/dev/sda2" i "/dev/sda3" .. itd.

No tebi je to zapravo nebitno, u gorenjem dijelu (lijevo) Nautilusa (file manager) imaš mape koje se nalaze na tvojoj home particiji (virtualno kod live načina rada) dok u sredini lijevo imaš diskove kod kojih vidiš kapacitet.. klikni (mountaj) određeni disk i imaš pristup svim podacima pa makar oni bili zaštićeni i passom od windowsa i kopiraj ih na vanjski medij.

Na slici sam ti uokvirio crvenim mjesto gdje su moji diskovi (tu će biti i tvoji ali drugačijeg kapaciteta i broja)
bertone je offline   Reply With Quote