Tema: Celeronche!
View Single Post
Staro 28.12.2002., 14:11   #19
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Lightbulb Tražili ste, citajte

OK, najelegantnije rješenje chaintech 60JV2 ima i815 chipset ali nije B-steo, dakle nije chipset za Tualatina (sličan problem mučio i onoga koji je ovo pokrenuo). Rješenje je u tom slučaju jako jednostavno, u Ve-Mil po adapter za 100,00 kn i stvar hoda bez greške (postoje na tom adapteru jumperi za VIA i intel chipset pa čak i da stari coppermine rade na PGA pločama (ne i Tualatini na PGA). OK, u čem je stvar, u voltaži kako bi upučeni rekli. Kako se riješi voltaža, pa uz pomoć brikanja određenih pinova, vidi sličku (lud sam za tm sličkama) (ili to adapter napravi umjesto tebe). Na slot1 pločama je malo stvar zeznutija jer ovisi o BIOSu (za ASUS treba skinuti zadnju beta verziju BIOSa i ploča mora biti određene revizije, ako nekome treba imam popis i listu revizija ploča da to tu ne pišem), zatim je potreban jedan od Brand name sloketa (slot 1 na FC-PGA) sa jumperia dobar je jedan o slijedećih:
Abit
Abit Slotket III Rev. 1.0
Abit Slotket III Rev. 1.1
Asus
-S370-DL
-S370-133
MSI
-MSI-MS6905masterVer2.0
-MSI-MS6905masterVer2.3
Soltek
-Soltek SL-02A++
Tekram
-Tekram P6TS3 Rev. 2.01
Iwill
-Iwill SlotketII v1.1+ Slotket ce se najvjerojatnije moci natjerati na rad ako ima neke od ovih chipova na sebi:
-TVC16222 /A
-IDT 74FST
-2x LVC07A,
stvar se složi kao za Copperminea i onda se ubaci gore spomnuti adapter iz Ve-Mila i to je to. Ako želiš postoji i druga verzija, a to je da razvališ ATA 100 cabel i izvadiš jednu malu žićicu i s njome spojiš određene pinove i ostatak izoliraš (vidi sličku). Dakle one sa crtom spojiš, one crvene ili počupaš ili izoliraš, a ona dva zelena spojiš samo ako stvar nikako da prohoda jer oni određuju voltažu, a nisu u svim procovima isto interno spojeni stoga ih ne treba spajati ako nije nužno. Dosta ASUS ploča iz nekog razloga radi samo sa Tulcima 1,1 i 1,3 (razlog nepoznat jer nije ustaljena praksa). Zašto kemijat, pa recimo BX je najbrži PII/III chipset ikad izašao, za razliku od odvog gona i815 na koje smo ti i ja osuđeni koje vidi samo 512Mb, BX vidi 768Mb, a barem se sada PC133 praktički dijeli u prašku. Sa tulcom na FSB 100 ideal je 800Mb/s za memoriju, ja dobijem na svojoj ploči 710 MB/s, na BX se dobije 775Mb/s, na 133 je stvar još poraznija 901 Mb/s ili sa BXom 1001Mb/s (ideal 1064). Ako nekog zanimaju baš svi detali, na mail mu pošaljem materijal koji mi je ostao na disku u arhivi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pinout1.jpg‎
Views:	216
Size:	80.6 kB
ID:	106  
Black Dragon je offline   Reply With Quote