View Single Post
Staro 18.05.2015., 18:37   #677
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
45kn je danas previše dat za GU10 LED sijalicu pa makar da ima i 10W.
Ostavi mi mail na PM pa ti sutra pošaljem ponudu. I napiši koliko komada ti treba.
Dali ti je bitno da full osvjetle ili ih imaš dovoljno komada po kući pa mogu biti i slabije jakosti? npr. 5W za 21kn.
Ti to ozbiljno? Kad sam zadnji put pogledao (a to je bilo nedavno), poštene GU10 su koštale po 75, 85kn zato mi i je sumnjiva cijena od 45kn. U istoj prodavaonici se prodaju i Osram, Philips, LG & ostale marke, žarulje istih ili sličnih kapaciteta za preko 100kn! Mislim, jasno mi je da cijene padaju... Kupio sam 4 komada GU10 od 3W po cijeni od oko 25kn/kom prije nekih 8 mjeseci, modeli koji su znatno slabiji od ovog ovdje navedenog, ali ovo ipak zvuči predobro da bi bilo istina.

Bitno mi je da žarulje budu što jače. Kupio sam novi stan kojeg sad uređujemo, i jedino što sam ostavio od prijašnjeg vlasnika su GU10 rasvjetna tijela, posvuda po stanu. Kuhinja, spavaće sobe, predsoblje, ima ih valjda preko 20 komada (žarulja, ne rasvjetnih tijela) sve ukupno. Naravno, želio bih da bude puno svjetla ali nisam voljan platiti struju za sve te halogenke, što bi iznosilo oko 1000W sve ukupno, samo rasvjeta! (stoga gledam na LED kao na dugoročnu investiciju) Ja nisam jedan od onih koji koriste žarulje po 2, 3 sata dnevno - uglavnom upalim svjetlo oko 6, 7 popodne i ono ostaje uključeno dok ne odem spavati, negdje 2, 3 pa čak i 4 ujutro. Znači, to iznosi 6-7 sati rada dnevno u prosjeku, što bi naravno iznosilo puno watta i bačenih novaca u vjetar.

Činjenica da žarulje imaju Europsku garanciju od 2 godine nekako daju sigurnost, ali ne znam... Koliko sam imao prilike vidjeti i čuti od drugih ljudi, takve je garancije katkad jako teško utjerati, odnosno dokazati. Inače, nisam siguran da sam naveo ime proizvođača - riječ je o HEDA žaruljama. Nisam prije za njih čuo, ali čine se puno jeftinije od drugih proizvođača.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 18.05.2015. u 18:57.
  Reply With Quote