Citiraj:
Autor ravkan
Ja mogu ohladit 5 ghz sa h100i bez greske ali nema potrebe, jednako tako nema potrebe za turbo. Lijepo ti je kolega reko. Stavi ga na 4.2 ili 4.4 i vozi misko.
|
Citiraj:
Autor Hawker
Cemu turbo I cemu prckanje po P states radi turba?
|
Zato sta imam zracni hladnjak CM TX3 i ne bas neku maticnu (ulovio za 400 kn od kolege, koristila se za dekodiranje SL3 po potrebi u servisu) i mislim da mi nebi izdurala 4.4 na osam jezgri...
Na Phenomu II 970 sam imao isljucen CNQ i instaliran PhenomMsrTweaker koji je omogucavao 5 state-a za razliku kad se clocka iz biosa ili overdrive-a
4 stock i peti koji namjestis, tako nije preskakao 3.5 ghz sta mu je bio stock max... 800, 2400, 2800, 3500 i 4000 oc
ne vidim sto je lose izmijenit p-state-ove...
dakle imas 4.4 na vodenom, a mogao bi slozi dva turbo statea, recimo 4.7 i 5.0 pri cemu se proc nebi pregrijavao a opet bi radio na 5ghz na 4 jezgre po potrebi a ne bi se konstatno tusio na 5....
Edit: Cak mozda nebi ni mijenjao maticnu kad bi uspio pripasat neki aftermarket hladnjak za VRM za do 100 kn, ali tko ce to nac da pasu sarafi?
Edit2: U nedostatku boljeg hladjenja VRM-a, mozda nije lijepo, ali je efikasno...
https://imgur.com/a/KLrWV