Citiraj:
Autor telefunken
nabasao dok sam tražio koja je to njihova fora sa pijenjem sirovog jajeta u pivu
|
Iskreno prvi put čujem za jaje u pivu. Ovo da APA-u zovu industrial lagerom zaboravi. Lager je lager, ale je ale.
Citiraj:
|
Autor telefunken
s obzirom da sam probao mnogo vrsta i brendova piva, da, smatram da su neiskusni jer meni ne paše stil
A o ukusima se ionako ne raspravlja - meni je njihova aroma loša a u usporedbi sa pivama drugih starih i iskusnih pivovara je jako loša
|
O kojem broju stilova i brendova govorimo? Sve ovo dalje što pišeš samo govori da si neiskusan ti.
Citiraj:
Autor telefunken
evo ti primjer: pive od Ličanke iz Pazarišta. Prvo su bile super, pa tak tak, pa loše pa opet super. zašto su opet super? jer su se ispolirali na greškama. meni je zmajsko tu negdje ko kad su ovi bili loši. Primjer dobre pive je njihovo tamno velebitsko - pitko, ukusno, bez gorčine, okrepljujuće. a sjećam je se kad je bila užasna i kisela. tu je tradicija kratka ali sasvim dovoljna da ukaže na poboljšanje kvalitete kroz tradiciju oliti iskustvo
|
Tradicija je (uz čistu izvorsku vodu i zakon o čistoći piva) najveća prevara kada je riječ o pivu. Kad netko počne baratati tim terminima znači da je pivo loše. Baš me zanima koje su to greške koje bi Zmajska pivovara trebala ispraviti?
Citiraj:
Autor Dac
Što me podsjeti: a što se dogodilo sa Budweiserom? Pamtim ga kao fino pivo, preuzeo Anhauser-Busch i otišlo sve kvragu? Prevelika proizvodnja? 
|
Ako pričamo o češkom Budweiseru on nije kupljen od AB-a. Ako pričamo o američkom on je uvijek i bio AB. Istina je da je češki osjetno pao kvalitetom i da ga se skoro pa ne da piti.