Pozdrav svima!
Ranije sam imao
OVAJ problem. Ostao je nerjesen i zaboravljen sve do danas.
Posto mi je stari mocni Corsair Voyager od 4 GB na izdisaju nakon 8 godina koristenja odlucio sam sebi uzeti novi stick.
Kupio sam Kingston DTM30 (32 GB). Dodjem kuci raspakujem ga i spojim na USB2.0 port. Instalacija prodje kako treba, ali inicijalizacija je potrajala dosta dugo. Trebalo mu je oko 2 minuta da mi se pojavi na sposku uredjaja u My Comp.
Odmah sam se sjetio problema koji sam gore linkovao i pobudalio. Pri ruci mi je slucajno bio jos jedan USB stick veci od 4 GB pa sam i njega probao.
Pogadjate, isti problem. Instalacija drivera prodje kako treba ali onda slijedi cekanje od oko 2 minuta da mi se pojavi u My Comp.
Dakle obrazac za ovakvo ponasanje je USB stick kapaciteta veceg od 4 GB. Probao sam
3 komada od 8 GB,
1 komad od 16 GB i
1 komad od 32 GB i svi se ponasaju apsolutno isto.
To cekanje nije jedini problem. Kada nakon tog cekanja od oko 2 minute racunar prikaze USB stick na listi dostupnih uredjaja trazi se i formatiranje prije upotrebe. I tako apsolutno svaki put.
Stickovi kapaciteta 4 GB i manji rade sasvim uredno i bez ikakvih problema.
Razlike nema bez obzira na fajl sistem u kojem je formatiran stick.
Je li se neko susreo sa ovom gluposcu i ako jeste kako je rijesio problem?
Racunar na kojem se ovo desava je pod "Moj Komp". Virusa nema, makar prema Kasperskom. Takodje je odradjeno i skeniranje sa Malwarebytes Antimalwareom koji nije nista pronasao.