View Single Post
Staro 02.05.2015., 15:23   #1
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
(riješeno) Problem sa W7 i USB stickovima kapaciteta većeg od 4 GB

Pozdrav svima!

Ranije sam imao OVAJ problem. Ostao je nerjesen i zaboravljen sve do danas.

Posto mi je stari mocni Corsair Voyager od 4 GB na izdisaju nakon 8 godina koristenja odlucio sam sebi uzeti novi stick.
Kupio sam Kingston DTM30 (32 GB). Dodjem kuci raspakujem ga i spojim na USB2.0 port. Instalacija prodje kako treba, ali inicijalizacija je potrajala dosta dugo. Trebalo mu je oko 2 minuta da mi se pojavi na sposku uredjaja u My Comp.
Odmah sam se sjetio problema koji sam gore linkovao i pobudalio. Pri ruci mi je slucajno bio jos jedan USB stick veci od 4 GB pa sam i njega probao.
Pogadjate, isti problem. Instalacija drivera prodje kako treba ali onda slijedi cekanje od oko 2 minuta da mi se pojavi u My Comp.

Dakle obrazac za ovakvo ponasanje je USB stick kapaciteta veceg od 4 GB. Probao sam 3 komada od 8 GB, 1 komad od 16 GB i 1 komad od 32 GB i svi se ponasaju apsolutno isto.

To cekanje nije jedini problem. Kada nakon tog cekanja od oko 2 minute racunar prikaze USB stick na listi dostupnih uredjaja trazi se i formatiranje prije upotrebe. I tako apsolutno svaki put.

Stickovi kapaciteta 4 GB i manji rade sasvim uredno i bez ikakvih problema.

Razlike nema bez obzira na fajl sistem u kojem je formatiran stick.

Je li se neko susreo sa ovom gluposcu i ako jeste kako je rijesio problem?

Racunar na kojem se ovo desava je pod "Moj Komp". Virusa nema, makar prema Kasperskom. Takodje je odradjeno i skeniranje sa Malwarebytes Antimalwareom koji nije nista pronasao.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 02.05.2015. u 15:29.
Milentije je offline   Reply With Quote