View Single Post
Staro 30.04.2015., 16:59   #1
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Optiplex 755 čudno ponašanje

Vozdra! Punici u trgovini neki dan poplava i komp dobio svoje. Imam doma isti takav i reko idem prebacit disk. Kod mene je dualboot Xp i 7 a kod nje samo Xp. U biosu mi je sata dosad podesena na AHCI i sve mi radi. Stavim njen disk i neće da se dignu windowsi. Ona plava traka ode jednom desno i ruši se komp bez bsod. Podesim li na ATA ili Legacy izbacuje mi da nema bootable device. Sasvim slučajno sam ubacio Xp instalacijski cd unutra i upalio komp te ignorirao onu poruku "press any key" da se pokrene instalacija Xp-a i komp se dignuo. Jedino ga sad mogu dignut ako je sata u biosu podesena na ATA i ako je bootable cd unutra i ako ga ignoriram kad se nudi za setup. Koji je ovo belaj? Nikad ovo nisam dozivio...
Kasnije sam u recovery console radio fixboot i fixmbr,chkdsk i svasta nesto ali samostalno nece da se digne os. Uzest cu njoj drugi komp ovih dana a ovaj cu joj dat da se skrpi do tad pa me samo iz znatizelje kopa zasto komp samo s instalacijskim medijem u optici radi ako ga ignoriram kad se nudi za boot i kako pobogu ovo pali?
smuchac je offline   Reply With Quote