View Single Post
Staro 18.09.2005., 20:49   #1
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
help: jeftina OC READY platforma

pozdrav svima evo da i ja malo navratim

Uskoro izlazi q4 a ja bih ga htio igrat u multiplayeru, ali moja sadašnja kanta se jednostavno raspada na sve strane. Kako sam u velikoj stisci sa dugovima, iduće 3 plaće su već potrošene, isplanirao sam uzet što jeftiniju platformu i to oc-at u nebesa.

Kako već dulje vrijeme nemam vremena ni za pogledat mail a kamoli pratit novosti iz hardverskog svijeta, molim vas za par savjeta

1. procesor. 64bit s754 sempron 2500+. Radi na 1400mhz, znači da ima multiplier 7. Ako se dobro sjećam dfi nf3 ploča ide preko 300mhz, što znači da bih iz ovog procesora mogao izvući barem 2100 (300*7) mhz. Procesor košta jedva 450kn što mi stvarno primamljivo izgleda. Zna li netko koja je to jezgra, kako se oc-a, zagrijavanje, ovo ono? Imate neki drugi prijedlog...?

2. Ploča. DFI lanparty UT, bazirana na nf3 250 čipsetu. No dosta mi je skupa, skoro 800kn...znate li kakvu drugu ploču koja sigurno može dizat takt u nebesa...

3. Memorija. Corsair value 512mb, jedan modul. Kako ću asinhrono dizat takt fsb-a važno mi je samo da pouzdano radi na tvorničkim postavkama. Možda c2/400 sa malo dodatne voltaže? Modul od 512 jer je ploča ionako jednokanalna, a kasnije ako budem radio upgrade lako kupim još jedn od 512. Sada imam 2 modula po 256 od samsunga, pa ako budu radili sa ovim od 512 budu, ako ne, prodam ih...iamte kakav prijedlog, jeli corsair ok?

4. Hladnjak - TT Sonic Tower. Košta 220kn što je puno jeftinije u usporedbi sa thermalrightom i zalmanima, 120mm vent već imam. Box kuler koji dobijem sa procom možda stavim na northbridge ako bude moglo stat, ako ne prerezat ću ga pa onda mora stat

Također, ukoliko mi netko od vas želi uvalit jednu od ovih komponenti za sitnu cijenu, a prihvaćam i poklone, slobodno nek se javi