Tema: Iskon
View Single Post
Staro 27.04.2015., 20:58   #2485
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Evo još jedan friški VDSL, prebačen s Optime cca 20 dana nakon prihvaćanja ugovora. Uzeo sam 30/5, ali čini se da je to bilo malo preoptimistično s moje strane. Na ADSL2+ atenuacija na optimi je bila oko 20 na starom Huawei MT880, kasniji modemi su tvrdili 22.5, što je zadnjih godina naraslo do 24.5 (paralelno s brojem susjeda koji su uzeli ADSL).
Razvodni ormarić 190 metara od kuće, ali DALJE od centrale, dakle kojim god putem išli vodovi, imam barem 400 metara više jer su radili naopako, umjesto da su stavili ormarić na manjem kućnom broju (36 u mom slučaju) i vukli odande vodove po krovovima, oni su odvukli kabel do broja 70 i vraćali se natrag.

I zbog toga imam ovo:

Efektivna brzina:

S upaljenim IPTV receiverom:

Uglavnom, prijavio sam kvar, proslijedili su tehničarima, koji će vjerojatno doći i reći da je to sve što mogu dobiti. Susjedi na višem kućnom broju imaju ADSL2+ atenuaciju od 24,5 tako da vjerojatno nije loša parica, samo način na koji su je vukli. Uploadom sam zadovoljan, a brzine tu taman za paket "do 20". Na Optiminom ADSL-u bio sam sinkroniziran na 13999, stabilnih 10 mbita+TV, uz attainable od 18000-19000.

Bome, gasit će se STB kad se ne gleda TV.
franzD je offline   Reply With Quote