View Single Post
Staro 20.04.2015., 16:57   #354
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Čuvajte račune i čitajte šta piše u garanciji

Vjerojatno se pitate kakve veze ima ovaj podnaslov sa ovom temom ?
E pa ima.

Prije neki dan sasvim slučajno pogledam "produžni" na kojeg mi je spojen pc, monitor, tv i stolna halogen lampa.
Radi se o "čuvenoj" APC Essential SurgeArrest P5BT-GR, na njoj postoje dvije led - ice koje pokazuju status,
jedna je Grounding OK i ta svijetli jer je sa uzemljenjem sve ok,
druga je Protection koja indicira funkcioniranje zaštite, e ta ne svijetli, mada se propušta napajanje potrošačima.
Samo za potpunu informaciju, sve spojeno "po propisu", onaj osigurač na produžnom u normalnoj poziciji.

Ne budi lijen pogledam šta piše "u papirima" i tamo fino piše lifetime warranty u EU zemljama.
Kontaktirao sam APC preko mail - a (na njihovim stranicama ima Email Support link), unese sve šta treba sa opisom / pitanjem, ostatak komunikacije ide preko email - a direktno.

Ukratko, pozvao se na lifetime warranty i tekst iz uputa da je proizvod neispravan (ne garantira zaštitu) ako Protection led ne svijetli.
Tražili su samo adresu / kontakt i račun (dokaz kupovine), nije trebalo vračati neispravni.
Na stranicama imaju provjeru statusa garancije (warranty status) u kojem usput piše da kada nije poznat datum kupovine vrijedi datum proizvodnje koji je tu naveden.
Problem je bio šta sam zagubio račun, vjerojatno u original kutiji koju su ukućani bacili bez da su me pitali
Napravio sam 5 slika na kojima se dobro vidio status, uključujući ledice i serijski broj pa su to srećom prihvatili.
Iza toga stiže RMA potvrda, pa tracking link špeditera (u ovom slučaju DHLX) i evo jutros na vratima novi.

Poslali su novu verziju PM5T-GR koja je po funkcijama ista kao stara.
Također ima lifetime warranty za sami uređaj u EU, za Njemačku sada decidirano piše 20 god. za originalnog kupca.

Samo napomena da se ne iznenadite, APC je sada dio Schneider Electric grupacije.

Nije nešto puno ili skupo ali čovjeka veseli
Bravo za APC
Nikky je offline   Reply With Quote