Citiraj:
Autor tor
vjerojatno zbog različitih verzija DVI standarda 
|
sva tri bi trebali biti dual link. ovakva je shema:
ovaj prvi splitter kabel je DVI-D dual link (dakle 24+1)
ovaj crni DVI2HDMI adapter je DVI-I dual link, dakle (24+5), s time da sam mu spigao ova 4 pina oko pločice jer nije htio ući u monitor a onda sam skužio da je i pločica šira za cca 1mm neg na DVI-D tako da nikako nije htio ući u monitor već samo u grafičku (koja ima DVI-I dual link izlaz)
a ovaj sivi je DVI-D dual link (dakle 24+1)
dakle prema nekoj logici ako radi splitter kabel morao bi i sivi adapter pošto su oba dvi-d...
Citiraj:
Autor tor
Ovo s iskricima je ono, zabavno u najmanju ruku...
|
da, i mene brine... imaš ideju kako da istestiram zbog čega tako probija napon?
Citiraj:
Autor tor
Imaš kakvu drugu grafu da probaš s njom? Ili neka live distra s kojom možeš probati hdmi izlaz bez trenutnih windowsa, možda je stvar do njih?
|
probao sa s laptopom i radi sve normalno iz prve. dakle nešto je drito s mojom grafom a ne s kompom al opet ako radi s adapterom nebih baš rekao da i je grafa problem. koliko sam čitao po stranim forumima ovi prvi philipsi LCD su znali imati problema sa hdcp-om pa ga možda to koči kada ide direktno sa hdmi-a a ne koči kada ide prek DVI-a? ovako mi pada napamet da ovaj sivi origigi od ATI-a adapter prenosi i zvuk a to hdcp obično radi probleme sa zvukom pa može biti da zbog toga blokira sliku od sivog dok je crni možda štor prek kojeg neide zvuk pa onda niti ne okida hdcp...
samo što ako je to slučaj neznam kako bih zaobišao hdcp...