View Single Post
Staro 19.04.2015., 16:49   #7311
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Nebi vjerovao,ali panasonic plasmi (p42g30e) koju trenutno imam u boravku zapravo treba malo ambi svijetla, jer u potpunom mraku do izražaja dolazi ne baš sjajan prikaz crne boje (iako bolje nego na prosječnom lcd-u) i dithering što prilično kvari iskustvo gledanja filmova.
Panasonic je napravio odličan posao implementacijom infinite black(pro) filtra ekrana tako da recimo slika na plasmi 50st50 izgleda odlično u prostoriji osvijetljenoj žaruljom. Dnevno sunčevo svijetlo je dakako puno intenzivnije od žarulje ako jako prodire u prostoriju i tu se plasma počinje gubiti.
Nadalje primjetno je prilično poboljšanje u prikazu crne boje na jačim plasma modelima 2012 i 2013 tako da recimo plasma p42gt60e koju sam imao do nedavno (dobio dobru ponudu i pohlepno prodao,a sada si to nemogu oprostiti ) vrhunski prikazuje crnu i bez primjetnog ditheringa. Pravo zadovoljstvo je bilo pogasiti sva svijetla i odgledati star wars u hd-u na tom televizoru.
Gorak je osjećaj kada čovjek shvati da takav tv sada zapravo nema alternative.
Mislim lijepo je vidjeti oštru i bistru sliku bez kojekakvih artefekata na dobrom lcd-u,ali kada bi barem malo poboljšali kontrast puno bi značilo.
darkijas je offline   Reply With Quote