Nekakvo neobavezno gledanje tv programa-ono nek se nešto dešava na ekranu vjerujem svatko od nas gleda sa upaljenim svijetlom. Takav ambijent najviše leži lcd televizorima i slažem se da su tu bolji od drugih tehnologija. Međutim za pravi filmski ugođaj pogotovo jer su moj izbor najprije sf filmovi sa puno scena svemira mora biti zatamnjena prostorija. U takvoj situaciji nagledao sam se očaja lcd-a i nije bilo toliko važno jel bila va matrica ili ips jer sam bio razočaran u oba slučaja. Također zbog slabog vidljivog kuta lcd teško da može biti dobar izbor za široke dnevne boravke gdje više osoba gleda tv iz različitih kutova. Za spavaću ili radnu sobu kut nije toliko bitan.
Plasma također ima problema sa prikazom crne u zatamnjenoj sobi (osim pany modela koje sam nabojao) kod plasme treba spomenuti i dithering ili takozvani crni snijeg koji zna pokvariti ugođaj hd prikaza i tamnijih scena na ekranu. Nadalje krajnje nijanse bijele nikad nisu potpuno bijele već više sivkaste.
Crt s druge strane bez problema parira svijetlini lcd-a u prostoru reduciranog do umjerenog intenziteta ambi svijetla, dok je naravno crna nemjerljivo bolja, na razini najboljih plasma modela ili čak bolja (drugim riječima najbolji kontrast od svih nabrojanih tehnologija!) i bez ditheringa. Danas u poplavi različitih videoformata i rezolucija od uhd do sd mutimedijalnih sadržaja tj filmova i igara možda bitnija nego ikada je stavka koji ekran sve to može prikazati maksimalno dobro i tu je crt apsolutni pobjednik.
Problemi crt-a su dotrajalost i isluženost (danas teško da se može negdje naći neki da nije dao svoje) diagonala ekrana,masivnost,težina,dizajn. Kod televizora je problem niska rezolucija tj uglavnom nema podrške za hd i hd priključaka (oni rijetki koji podržavaju hd oštrinom slike nisu u stanju parirati plasmi ili lcd-u budući su čak i diagonale 72 ili 82 cm previše za crt cijevi da kvalitetno poslože sve na ekranu,pa upravo zbog toga mislim da su upravo kvalitetni crt monitori najbolji crt uređaji općenito,jer na njima apsolutno sve šta se prikazuje izgleda vrhunski i bez obzira na rezoluciju).Nadalje u prostoru jakog intenziteta ambi svijetla slika na crt-u poblijedi slično kao i na plasmi, tj izgleda bitno lošije nego na lcd-u što je vjerujem glavni razlog opće prihvaćenosti lcd tehnologije i što je ista izbacila iz igre sve druge tehnologije prikaza-neopravdano.