testiraom sam sad vezu TVa s 5m kabelom s laptopom i sve radi super, fino se slika pokaže i laptop lijepo vidi TV preko tog 5m kabela. također sam testirao da spojim TV s PCjem s drugim kraćim HDMI kabelom (2m) i nema slike. testirao sam DVI2HDMI adapter koji sam dobio s grafuljom (dakle PC DVI izlaz -> kabel 5m -> TV) i nema slike
reinstalirao sam drivere skroz, očistio ostatke sa Display Driver Uninstallerom (s guru3d) te reinstalirao nove skroz cijeli paket za svaki slučaj - ništa
mijenjao reze - nije pomoglo. PC jednostavno ne želi vidjet TV prek iako s istim kabelom ali s adapterom HDMI 2 DVI mogu komotno spojit monitor i radi s tim kabelom. dakle kabel radi, HDMI utor na grafulji radi samo ne radi PC na TV u bilo kojem obliku (ali laptop sa ATI mobile grafuljom na TV radi bez greške...)
promjenio sam letvu za drugu, obje su spojene na isti strujni krug tj. na letvu koja ide u zid iza stola. dakle zid->letva -> u PC a drugi i u drugu letvu -> iz druge letve u TV. nije prestalo iskrenje s dodriom. TV ima samo dvije žice i okrenuo sam ih za 180, ništa, i dalje iskrenje...