ja sam baš nedavno kupio usisavač nakon mnogo traženja. odlučio sam se na samsunga s večicom od 2100W. prije njega sam ima Karcher-a od 1600W s vodenim filterom.
Odlučio sam se na vrečicu zbog veće usisne snage te lakoće samog usisavača. Karcherova prednost je bila ujedno i mana zbog težine - voda je teška i vuć takvo tele po stanu je pravi posao. vode ide bar 5l. kod svih a pogotovo kod vodenih usisavača se treba gledati koliko brtve elementi od usisa do uisne posude/vrečice i tu je Karcher bio smeće do kraja (neznam kako je s novim modelima, ovaj je iz 2007). ogroman problem je bio što posuda s vodom ima poklopac koji se nikako ne može pričvrstiti sa samom posudom već se samo poklopi a onda bi, kao, potlak treba stisnuti taj kontaktizmeđu poklopca i posude. naravno to nije bio slučaj i tu se gubilo mnogo usisne snage. također posuda je samo nasjedala na cijev od usisavača tako da je i tuda gubio mnogo snage. i tek nakon toga ide vodena filtracija koja dodatno jako oslabljuje usis. rezultat je bio da komadići veličine tipa lješnjaka nema šanse da se usišu a manji samo ako direktno prijeđeš sa otvorom preko njih (ne glavom već drito otvorom na glavi)
samsung s druge strane ima usis da bi mogao odlijepiti parkete i lagan je (lak je kao Karcher bez vode u posudi). no definitivno mi fali vodena filtracija zbog recimo usisavanja smrvljenog blata od cipela - s karcherom bi to samo izlio a ovdje mi se to mrvi u vrečici dok ne bacim vrečicu. prvom prilikom kupujem onu tkanenu vrečicu sa mogučnošću pražnjenja samo zbog toga da ne skupljam sadržaj mjesecima do pražnjenja