View Single Post
Staro 15.04.2015., 22:46   #7303
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Mislim da se opet nalazimo u žabokrečini tv panela-odkako je panasonic odlučio napustiti plasma tehnologiju. Ja stvarno neznam kakav tv bi valjalo kupiti za široke dnevne boravke gdje se tv sadržaj gleda iz više različitih kutova. Ips je bolji ali i na njemu je prisutan veliki pad kvalitete prikaza proporcionalno većem kutu.
Rekao bi da je kontrast va matrica u odnosu na ips bolji taman onoliko koliko je vidljivi kut bolji na ips matricama u odnosu na va-dakle nedovoljno dobro i loše u oba slučaja.
Jedino naspram plasmi lcd-ima priznajem življu i dinamičniju sliku-ostalo sve sami minusi. Po mom skromnom mišljenju (temeljenom na priličnom iskustvu) niti jedan lcd nije preporučljivo gledati u potpuno zamračenoj prostoriji.
Plasma stariji panasonic modeli isto nisu nešto u takvom okruženju. Tek serije st/gt/vt 50/60 se mogu pohvaliti pravom crnom- kada se mogu komotno pogasiti sva svjetla i uživati u tv sadržaju.
Nerjetko se ekipa žali i za sve okrivljuje loš kvalitet našeg sd programa-istina nije nešto u odnosu na već standardni full hd prek satelita ali također u susjedstvu.
Međutim naši sd programi mogu ipak izgledati prilično dobro-naravno pod uvjetom da se gleda na dobrom televizoru
darkijas je offline   Reply With Quote