elem,
kako čovek uči dok je živ evo moje male škole:
...sve je počelo toga sunčanog subotnjeg dana, okupan Suncem završio sam u Rakitju na dirt-pump-tracku...pa došla nedelja i WorldCup utrka...i gledam ja tako lagano dirku, oči iskaču i na kraju pokažu Gwin vožnju...a celo vreme otkako sam počeo pratiti WC čujem sintagmu "keep the momentum" i nikada se nisam okret'o na taj izraz posebno, pa sam onda čuo i reč "flow"...ja sam si to dosada prevodio ovako: flow mi je bio na ravnim singlicama sa pokojim zavojom i što brže...nešto tipa singlica prije Njivica na 18-20.
No, nakon utrke zakačio sam se na vožnju Gwina i odgledao n-puta:
http://www.pinkbike.com/news/video-g...-run-2015.html
Ono što sam prvo sfatio jeste da je setup bajka bomba, a drugo kako je jaran miran i ceo sustav vozač-bajs je miran...sve je tako fluidno, a staza nemere biti gora, u poređenju sa ostalim koje sam gledao ovih godina...
Tada mi se neki klik odvrno u glavi...da je to-TO: he keeps the momentum and flow
Sve ja to nekako vrtim u glavi, nedelju popodne, ponedeljak celi dan...i došla na red vožnja danas na Medi i rek'o nema boljeg nego sad probat...prva 2 đira sam bio u tom fazonu, na svoj seljački način...sfatio sam da netreba imati nepotrebna kočenja i previše agresivnosti jer to vodi do gubitka flow-a i momentuma, puno se brže umaram...tako da sam se malko ufur'o, nisam skoro 2 kruga uopšte prič'o...i onda sam to podelio s momcima i Vlado mi je još posvestio da očigledno ima uticaja i subota i taj pump-track tj. dirt gde moraš imati flow i momentum da bi se održao par krugova u pumpu i sve se to na neki poseban način spojilo i mogu da kažem da sam okrenuo novu stranicu u svom MTB svetu, nešto se prelomilo u meni
Uporedite Gwinovu vožnju, položaj...mirnoću sa ostalima:
http://www.pinkbike.com/news/replay-...15-finals.html
Odvezli smo 4x, momci grizu ko veliki, imali smo snage i za još, ja mor'o u noćnu...a kako je 4. vožnja bila booomba, tako smo svi bacili sjekire pa u kola i put pod noge, sa osmehom na licu i vetrom u kosi