View Single Post
Staro 14.04.2015., 18:11   #7301
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Crypto
Što se IPS glowa tiče, štima, na mom Sharpu 37 je prisutan ali tek od 45 ili više stupnjeva kuta gledanja što je po meni situacija iz koje će vrlo mali broj ljudi gledati TV.
Također glow je vidljiv tek na udaljenosti od jedan metar i manje. Isto tako, TV je star 3 godine, pa računam da na novijim modelima su to možda i smanjili.
Glow je svakako prisutan i na novim IPS televizorima. Ali na velikim dijagonalama moze se vidjeti i na VA panelima. Nije izrazeno kao kod IPSa ali postoji. Vec sam cini mi se pisao o tome ali po meni i dalje generalno pravilo stoji ako gledas TV iz sredine, VA je bolji izbor. Imalo sastrane, IPS. To je prvo sto bi se trebalo razjasniti prije kupnje TVa, ne koja marka, herci i ostale manje bitne znacajke. Nije da na VA ne mozes vidjeti sliku iz kuta, ali je isprana, gamma je totalno u k... itd. Za bolji kontrast ipak nije nuzan materijal visoke izvorne kvalitete, iako tu najvise dolazi do izrazaja. Sto se brzine matrice tice, rekao bih da je VA zapravo generalno losiji jer najsporije tranzicije su jako spore. Povremeni ghosting vise upada u oci nego konstantno povecani blur.
Rista je offline   Reply With Quote